Antena Meniu Search
x

Video "Sunt singur şi bolnav. Sunt foarte binevenite". A început distribuirea primelor pachete cu ajutoare europene, pentru aproape 1,2 milioane de români

Gură de oxigen în contextul scumpirilor din ultima vreme. Primele produse din tranşa a cincea cu ajutoare europene pentru persoane defavorizate au ajuns la beneficiari. În mai multe localităţi din Prahova, oamenii au venit deja să ridice pachetele cu 25 de kilograme de alimente de bază. Distribuirea ajutoarelor va continua în perioada următoare şi în alte zone din ţară.

de Redactia Observator

la 10.11.2022, 08:24

Vezi și

"Zahăr, ulei, conserve de carne, de peşte, pateuri. Şi altele, care mai sunt."

Oamenii care le primesc acum, din localitatea Strejnicu, spun că pachetele cu câte 25 de kilograme de alimente îi scapă de o cheltuială pe care nu şi-ar fi permis-o.

" S-a scumpit tot de acum şi noi nu avem."

"Cât vă ajunge un astfel de pachet?"

Pe acelaşi subiect

"O lună, o lună jumate."

"Sunt singur şi bolnav. Sunt foarte binevenite."

"Câţi sunteţi voi? Cinci, şase, şapte, opt, nouă."

"Zece."

"Zece şi voi."

Un ajutor pentru familiile cu venituri mici

Printre beneficiari se află şi familia Marianei, compusă din 10 membri. Fără o sursă de venit, în condiţiile în care în ultimii ani nu a putut lucra pentru că s-a ocupat de creşterea copiilor, femeia deja ştie şi ce va face cu ajutorul primit.

Reporter Observator: "Copii ce spun, se bucură?"

Mariana: "Se bucură, da. Făină, că le fac gogoşi. Ce trebuie."

Valoarea fiecărui pachet e de aproximativ 260 de lei, iar beneficiarii riscă sancţiuni în cazul în care încearcă să vândă produsele. La nivel naţional vor fi distribuite peste un milion de pachete.

Marcel Boloș, ministrul investițiilor și proiectelor europene: "Începând de astăzi, facem distribuţia celor 1.188.000 de pachete de alimente pe care le avem pregătite pentru persoanele care se află în dificultate. Ce mă bucur că produsele sunt româneşti. Şi pot ajuta şi producţia alimentară."

Distribuţia alimentelor va continua şi în zilele următoare în mai multe zone din ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » "Sunt singur şi bolnav. Sunt foarte binevenite". A început distribuirea primelor pachete cu ajutoare europene, pentru aproape 1,2 milioane de români