Antena Meniu Search
x

Video A început sezonul căpușelor. O simplă înţepătură poate provoca afecţiuni grave, precum boala Lyme

Dacă vreţi să vă bucuraţi de vremea caldă la iarbă verde, trebuie să ştiţi că a început sezonul căpuşelor. La Iaşi, în doar 12 ore 10 pacienţi s-au prezentat la spital după ce au găsit pe piele o astfel de insectă. Este cel mai mare număr de cazuri din acest an iar medicii trag un semnal de alarmă!

de Redactia Observator

la 07.06.2022, 18:38

Vezi și

Într-o singură gardă, pe parcursul nopţii, în doar 12 ore, nu mai puţin de 10 persoane s-au prezentat la spitalul Sf. Spiridon, la Unitatea de Primiri Urgenţe, după ce au fost muşcaţi de căpuşe.

Aceştia au spus că pe parcursul zilei au fost cu toţii la iarbă verde, vorbim de cazuri separate, din toate colţurile judeţului şi ale oraşului, persoane adulte, dar şi copii şi vârstnici care au ajuns la spital din această cauză. Ar fi încercat înainte să elimine insecta la domiciliu, însă nu au reuşit să o elimine în totalitate aşa că s-au prezentat la spital.

Ce infecții pot rezulta de la înțepătura de căpușă

Muşcătura de căpuşă poate fi extrem de periculoasă dacă insecta nu este eliminată în totalitate. Mai multe infecţii grave pot fi provocate de aceasta. Cele mai periculoase boli sunt boala Lyme, dar şi encefalita de căpuşă. De asemenea oamenii au ajuns la spital, a fost eliminată insecta şi au primit tratament la domiciliu. Cei care vor să facă elimianrea acestei insecte acasă pot folosi o pensă şi substanţe dezinfectante cumpărate din farmacii.

De asemenea, medicii îi îndeamnă pe toţi cei care ies la iarbă verde, în condiţiile în care este posibil, să folosească acele spray-uri speciale pentru a limita riscul de a fi muşcaţi de căpuşe şi să poarte haine cu mânecă lungă sau pantaloni lungi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » A început sezonul căpușelor. O simplă înţepătură poate provoca afecţiuni grave, precum boala Lyme