Antena Meniu Search
x

A renunţat la o carieră în IT în Cehia pentru a vedea lumea! El este românul care a călătorit zece luni în zece ţări (FOTO)

A renunţat la cariera din domeniul IT întemeiată în Cehia, şi-a vândut toate lucrurile şi a pornit către visul vieţii lui. Să cunoască lumea şi culturile diferite.

A renunţat la cariera din domeniul IT întemeiată în Cehia, şi-a vândut toate lucrurile şi a pornit către visul vieţii lui. Să cunoască lumea şi culturile diferite.

Şi a vizitat 10 ţări în 10 luni. Faceţi cunoştinţă cu Silviu Cosma, un un tânăr din oraşul Buşteni care de mic şi-a dorit să călătorească.

Povestea lui Silviu începe în urmă cu 5 ani, când a primit oferta să lucreze la o mare companie de IT din Cehia.

A plecat din Buşteni cu 50 de euro în buzunar şi a ajuns să  aibe un serviciu stabil. Însă, nu a reununţat nicio clipă la visul pe care îl avea din copilărie: să viziteze lumea, să cunoască oameni noi şi să descopere locuri.

Pe acelaşi subiect

I-a fost alături pretena sa, Tara. A renunţat la job-ul lui, a vândut tot ce avea şi şi-a plănuit cu lux de amănunte călătoria în cele 10 ţări din sud-estul Asiei. 

Pentru familie, decizia lui Silviu a venit ca un şoc. Puţini i-au înţeles alegerea de a renunţa la tot ce are pentru o călătorie de 10 luni. 

Silviu şi Tara au vizitat Thailanda, Cambogia, Vietnam, Singapore,  Malaezia, Indonesia, India, Georgia, Myanmar şi România, iar călătoria a avut şi suişuri, dar şi coborâşuri.

Au fost momente când cei doi au lucrat ca voluntari pentru a beneficia de mâncare şi cazare. 

Pentru cei doi, această experienţă a fost fabuloasă şi ar mai repeta-o oricând.

Tara s-a îndrăgostit şi de România, ultima ţară vizitată din şirul celor 10.

Cei doi şi-au deschis şi un vlog de călătorie, iar experienţele trăite în cele 10 luni pot fi vizualizate pe youtube pe contul Office? No Thanks! Cât despre planurile de viitor, cei doi vor acum să adune bani ca să plece în America Centrală şi de Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » A renunţat la o carieră în IT în Cehia pentru a vedea lumea! El este românul care a călătorit zece luni în zece ţări (FOTO)