Antena Meniu Search
x

A scăzut plafonul pentru Prima Casă! Mulţi tineri renunţă să-şi mai cumpere apartamente şi preferă să închirieze

Gura de oxigen pe care au primit-o până acum zeci de mii de români prin programul Prima Casă este pe cale să se termine.

Vezi și

Gura de oxigen pe care au primit-o până acum zeci de mii de români prin programul Prima Casă este pe cale să se termine. Programul are reguli tot mai restrictive, dar şi un plafon mai mic anul acesta. Asta înseamnă că mii de persoane nu vor mai beneficia de sprijinul statului atunci când îşi vor cumpăra o locuinţă. Cei cu venituri limitate mai au, astfel, o singur soluţie - chiria.

Anul acesta, fondurile din programul Prima Casă vor ajunge doar pentru 17 mii de români. Care vor putea să-şi cumpere o locuinţă de maximum 65.000 de euro.

Şi doar în anumite zone, dacă ne referim la Capitală. Pentru că în centrul oraşului sau chiar în nord, preţurile au explodat în ultimul an.

De aceea, pentru Prima Casă, opţiunile sunt tot mai limitate.

Există însă şi o alternativă care îi scuteşte pe români de multe griji - închirierea. Pentru 300 de euro pe lună, puteţi locui într-un apartament cu două camere, gata mobilat şi utilat, în aproape orice zonă a Capitalei. Avantajele sunt şi mai mari dacă împărţiţi costurile cu alte persoane.

Specialiştii spun că piaţa imobiliară este supraevaluată în acest moment cu cel puţin 20%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » A scăzut plafonul pentru Prima Casă! Mulţi tineri renunţă să-şi mai cumpere apartamente şi preferă să închirieze