Antena Meniu Search
x

Academie de Muzică ridicată pe ruinele a ceea ce ar fi trebuit să fie Spital Regional de Urgenţă din Cluj

După zeci de ani în care a stat în paragină, o clădire sinistră care trebuia să fie la începutul anilor 90' viitorul Spital Regional de Urgenţă din Cluj, va fi .....în sfârşit finalizată.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 20.04.2021, 07:50

Ruina unui viitor spital regional va deveni Academie de Muzica. După zeci de ani de ruine, construcții începute și promisiuni, o clădire sinistră care trebuia să fie la începutul anilor 90 viitorul Spital Regional de Urgenţă din Cluj, va fi în sfârşit finalizată.

Acea clădirea va deveni sediul oficial al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" Cluj-Napoca. În clădirea ruină vor fi amenajate săli de curs și de repetiții, birouri ale profesorilor, ateliere de reparații și întreținere precum și o sală de sport, de care vor beneficia studenții, masteranzii și doctoranzii Academiei de Muzică Gheorghe Dima.

Lucrările au o valoare de 166 de milioane de lei, şi sunt făcute prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, care va finanța 95% din investiție.

Academie de Muzică ridicată pe ruinele a ceea ce ar fi trebuit să fie Spital Regional de Urgenţă din Cluj

De la spital, la muzică

Lucrul pe santier va începe efectiv săptămâna viitoare. Povestea cladirii din capăt de Mănăștur, aşa cum o sştiu clujenii, a început în anul 1994 atunci când s-a pus piatra de temelie. Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean urmau ca în 4 ani să construiască un spital modern, cu 200 de paturi, însă după 2 ani, lucrările au fost brusc oprite. Mai apoi, când au vrut să le reia, şi-au dat seama că holurile sunt mult prea înguste pentru a fi plimbate tărgile, astfel că s-a renunţat la ideea de a fi spital. După ani în care a stat ruina, a ajuns în proprietatea Ministerului Educaţiei, iar acum se va face acolo un campus al Academiei de muzică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Academie de Muzică ridicată pe ruinele a ceea ce ar fi trebuit să fie Spital Regional de Urgenţă din Cluj