Meniu
Search
x

Video Case de Cultură, în paragină. Fără să fie asigurate pentru incendiu, au ajuns să fie abandonate de autorităţile locale

Au fost închise după incendiul din clubul Colectiv şi închise au rămas. Vorbim despre mai multe Case de Cultură care au ajuns ruine în ultimii ani. În loc să obţină avizul de siguranţă la incendiu pentru ele, autorităţile locale au preferat să le lase în paragină.

De Diana Speretoiu la 06.02.2021, 12:06
Vezi și
  • Mai multe Case de Cultură din ţară au ajuns în paragină
  • În loc să fie făcute sigure la incendii, clădirile au fost abandonate

Cosmin Morega, primar Motru: Suntem în Casa de Cultură a municipiului Motru, un loc în care în urmă cu mulţi ani se desfăşurau toate evenimentele.

Odinioară simbol al municipiului, acum o clădire care stă să cadă. Casa de Cultură din Motru n-a mai primit un spectator din 2015, când pompierii au făcut ultimul control şi au închis-o pentru că nu era deloc sigură în caz de incendiu. 

''Apa a intrat şi a dărâmat, cum vedeţi, tot acest suport care era făcut pe pal, rumeguş presat.''

În loc să fie făcută sigură la incendii, clădirea a fost abandonată. Abia acum s-au făcut rost de bani pentru renovare.

Cosmin Morega, primar Motru: Valoarea este de vreo 26 de miliarde, reabilitare, acoperiş, subsol, exterior.

În aşteptarea fondurilor necesare reabilitării 

La 45 de kilometri distanţă, în Târgu Jiu, situaţia e trasă la indigo.

Primăria a plătit un milion de euro ca s-o cumpere de la sindicatele care o administrau. Acum aşteaptă alte patru milioane de euro de la Compania Naţională de Investiţii. De atât ar avea nevoie pentru reabilitarea totală a clădirii.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: Dacă o mai lăsam încă un an sau doi, nu ştiu dacă mai putea fi reabilitată. Trebuia să discutăm de o nouă investiţie.

Lucrările ar trebui să înceapă în primăvară şi să fie gata într-un an.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Case de Cultură, în paragină. Fără să fie asigurate pentru incendiu, au ajuns să fie abandonate de autorităţile locale