Antena Meniu Search
x

Video Acţiune de ecologizare pe malul Bistriţei: angajaţii primăriei au lăsat dosarele şi au pus mâna pe sacii de gunoi

Angajaţii Primăriei din Bistriţa au părăsit birourile şi s-au înarmat cu saci de gunoi. Alături de cei de la de la Agenţia de Protecție a Mediului, cadre didactice şi elevii școlilor din oraș, aceștia au participat la acţiunea de ecologizare a malurilor râului, care traversează municipiul. Au reuşit să strângă sute de saci cu deşeuri.

de Redactia Observator

la 25.03.2023, 10:08

Vezi și

Încă de la primele ore ale dimineţii, angajaţii de la primărie s-au echipat cu mănuși şi saci şi au început să adune fiecare pet sau pungă de plastic de pe malul Bistriţei.

Ion Turc, primarul municipiului Bistriţa: Dăm un exemplu de bune practici. Ştim în ţările civilizate, participarea la acest gen de acţiuni, este una masivă. Practic, oamenii participă cu drag la orice fel de acţiune de ecologizare.

Şi angajaţii Agenției de Protecţie a Mediului au răspuns invitaţiei la acțiunea de ecologizare.

Sever Mureşan, director APM Bistriţa-Năsăud: Avem nevoie de un mediu curat şi sănătos. E un deziderat greu de ajuns la el. Din păcate, asta este realitatea. Este foarte multă mizerie, pe ambele maluri.

Alături de profesori, elevii şcolilor din oraş au dat şi ei o mână de ajutor în procesul de curăţare a mediului înconjurător.

Elevă: Ar trebui să avem mult mai multă grijă de mediu. Să fim mai ordonaţi. Să fim mai curaţi. să avem grijă de tot.

Elevă: Am găsit destul de multe deşeuri, pungi de plastic şi foarte multe gunoaie aruncate, care n-ar trebui să se afle acolo. 

În doar o zi, s-au strâns sute de saci de deşeuri, lăsate în urmă de turişti şi localnici. Amenda în cazul aruncării de deşeuri în locuri neamenajate poate ajunge până la 30 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Acţiune de ecologizare pe malul Bistriţei: angajaţii primăriei au lăsat dosarele şi au pus mâna pe sacii de gunoi