Antena Meniu Search
x

Video OMS recomandă creșterea activității fizice la adulți și copii: „Reduce simptomele depresiei”, pe timpul pandemiei

Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne trimte la plimbare. La propriu! Cel puţin două ore de mişcare pe săptămână ar trebui să facă adulţii. Iar copiii chiar mai mult: o oră de exerciţii fizice pe zi. Recomandarea ne este cu atât mai utilă în vreme de pandemie.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 27.11.2020, 09:10

Vezi și
  • OMS a lansat campania "Fiecare Mişcare Contează"
  • OMS recomandă copiilor şi adolescenţilor, în medie, o oră de exerciţii fizice zilnic

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că toţi adulţii ar trebui să facă minimum două ore și jumătate de activitate fizică pe săptămână, pentru bunăstarea şi sănătatea mintală în timpul pandemiei de Covid-19.

Totodată, OMS recomandă copiilor şi adolescenţilor, în medie, o oră de exerciţii fizice zilnic şi timp limitat în faţa ecranelor dispozitivelor electronice.

Oamenii de toate vârstele trebuie să compenseze pentru creşterea comportamentului sedentar cu activitate fizică pentru a ţine departe bolile şi pentru a-şi prelungi viaţa, a mai spus OMS, lansând campania "Every Move Counts" (Fiecare Mişcare Contează).

Creşterea activităţii fizice nu numai că ajută la prevenirea şi ţinerea sub control a bolilor de inimă, diabetului de tip 2 şi cancerului, ci şi reduce simptomele depresiei şi anxietăţii, reduce declinul cognitiv, inclusiv Alzheimer, şi îmbunătăţeşte memoria”, a declarat Ruediger Krech, directorul OMS pentru promovarea sănătăţii, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » OMS recomandă creșterea activității fizice la adulți și copii: „Reduce simptomele depresiei”, pe timpul pandemiei