Antena Meniu Search
x

Adopţia, arma împotriva eutanasierii

Iubitorii de animale au adoptat pe bandă rulantă de teamă că animalele vor fi ucise. Într-o lună şi jumătate, toţi câinii din adăposturile pline ochi ale unui sector din Capitală au fost adoptaţi la distanţă.

Vezi și

 Fenomenul a luat amploare după ce mai multe oraşe din ţară au dat startul eutanasierii din prima zi în care legea a putut fi aplicată.

Pe Tică l-am găsit în boxa 58 a unui adăpost din Comuna Butimanu, lângă alţi doi căţei. E bucuros să vadă că primeşte puţină atenţie. Doar atât îi lipseşte.

Chiar şi aşa, între zecile de mii de patrupede din Capitală, e un norocos. A fost adoptat la distanţă de regizorul Radu Apostol şi acum are un stăpân, e drept, cu jumătate de normă.

La rândul lui, Radu şi-a convins şi prietenii să adopte. În trei luni de la demararea procedurii, toţi cei aproape şapte sute de câini din adăposturile Sectorului 2 şi-au găsit stăpân. În acest moment, sectorul nu mai dispune de niciun loc liber, aşa că procesul de adopţie s-a încheiat.

Până acum, în Bucureşti, nu a fost omorât niciun câine. Primăria Capitalei dispune în acest moment de 2.500 de locuri în adăposturi. Doar jumătate sunt acum ocupate. Alţi 60 de mii de câini sunt tot în stradă.

În Buzău eutanasierea a început imediat după publicarea normelor de aplicare a legii "lui Ionuţ", pe 23 decembrie. Numai în prima zi au fost omorâţi 37 de câini.

Legea eutanasierii a apărut după, la începutul lunii septembrie, un copil de patru ani a fost ucis de câinii maidanezi lângă un parc din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Adopţia, arma împotriva eutanasierii