Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV Adrian Mutu a vorbit despre momentul în care fost prins dopat, când juca la Chelsea: "A fost singura pată, nu se mai poate schimba!"

La 38 de ani, Adrian Mutu spune că a învăţat din greşelile trecutului. Vorbeşte deschis despre scandalul care practic i-a schimbat viaţa şi recunoaşte că a fost vina lui când în 2004, la un control intern al clubului Chelsea, a fost prins dopat.

Vezi și

La 38 de ani, Adrian Mutu spune că a învăţat din greşelile trecutului. Vorbeşte deschis despre scandalul care practic i-a schimbat viaţa şi recunoaşte că a fost vina lui când în 2004, la un control intern al clubului Chelsea, a fost prins dopat.

- Dacă ai mai avea acum 19 ani ce ai schimba la cariera ta de fotbalist?

- Cu siguranţă aş mult mai atent şi aş încerca să mă maturizez mult mai repede. Mă refer în special la greşeala pe care am făcut-o când am fost la Chelsea, cea cu dopajul.

Nu coboară privirea şi nici nu se încruntă. De mai bine de 14 ani, acesta este cel mai sensibil subiect pentru Adrian Mutu. Era de un an la Chelesea, era pe val şi ajunsese preferatul fiului lui Roman Abramovich, magnatul care e patronul clubului englez. Dar totul s-a dărâmat după un control intern. Mutu a ieşit pozitiv la controlul anti-doping, a fost amendat şi suspendat timp de 7 luni.

Pe acelaşi subiect

-Cred că a fost singura pată, ca să spun aşa, pe cariera mea de fotbalist, dar nu se mai poate schimba. Probabil, dacă nu o făceam, cariera mea era mult mai mare.

Din idolul tribunelor, Mutu a devenit inamicul public numărul 1. Oamenii lui Abramovich au susţinut că Mutu a stricat imaginea echipei şi Chelsea a pierdut 13 milioane de lire sterline din cauza lui. S-au judecat aproape 10 ani prin tribunalele sportive şi într-un final, fostul star al naţionalei a răsuflat uşurat pentru că magistraţii i-au dat lui dreptate.

- Am învăţat, cred că nu pierd niciodată, sunt doar lecţii pe care le învăţ, care or să-mi trebuiască pe viitor şi dacă pot să ajut pe cineva, ajut cu mare plăcere.

Între timp, ca jucător, Mutu s-a întors în Italia, unde a reuşit să înscrie 100 de goluri în Serie A. A jucat la Juventus, apoi la Fiorentina, acolo unde a avut galeria la picioare. Fanii l-au ales cel mai iubit atacant din istoria clubului. A apucat să joace de mai multe ori şi chiar să înscrie împotriva echipelor antrenate de Jose Mourinho - nimeni altul decât antrenorul care ar fi comandat controlul la Chelsea şi care l-ar fi vrut afară de la echipă pe român.

- Nu am nimic cu Mourinho şi nu am avut niciodată, sau dacă am avut, mi-a trecut şi nu mai ţin minte. E un antrenor de mare valoare, un antrenor de la care ai ce să înveţi, şi îi doresc baftă în continuare.

Şi poate că drumurile lor se vor mai intesecta. Pentru că Adrian Mutu învaţă ca să-şi ia licenţa de antrenor şi apoi ar accepta chiar şi o ucenicie, ca antrenor secund, în echipa unui nume mare din fotbal.

- Cu naşul Prandelli?

- Da, poate pe viitor, dacă am ocazia ca să fiu secundul lui, aş face-o cu mare plăcere pentru că e un om cu experienţă, un antrenor foarte priceput şi de la care am foarte multe de învăţat.

Cesare Prandelli, fostul selecţioner al naţionalei Italiei, i-a fost profesor la Fiorentina. Şi îi va fi naş lui Mutu, la toamnă, la nunta cu Sandra. Până atunci însă, fostul fotbalist are de lucru la Dinamo, unde este preşedinte. Astăzi, este ziua de foc. Ziua în care se joacă Dinamo-Steaua, clasicul României.

- Apropos, cu cine jucaţi? Cu Steaua sau cu FCSB?

- Cu FCSB, cu fosta Steaua, eu cred că aş fi ipocrit să nu recunosc că, de fapt, asta este Steaua. Ceea ce se întâmplă acolo la ei nu e treaba mea şi nici nu vreau să comentez, dar pentru mine este Steaua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV Adrian Mutu a vorbit despre momentul în care fost prins dopat, când juca la Chelsea: "A fost singura pată, nu se mai poate schimba!"