Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Statistică ÎNFIORĂTOARE: 30.000 de români au murit într-un singur an din cauza poluării

30.000 de români au murit într-un singur an din cauza poluării. Efectele fatale se resimt pe toată planeta. Doar în 2015, poluarea a ucis 9 milioane de oameni.

de Redactia Observator

la 20.10.2017 , 21:30

30 de mii de români au murit într-un singur an din cauza poluării. Efectele fatale se resimt pe toată planeta. Doar în 2015, poluarea a ucis 9 milioane de oameni. Dacă nu se iau măsuri urgente, cifrele vor exploda în următorii ani, transmit specialiştii. Aerul toxic provoacă boli cumplite.

Poluarea ucide mai mulţi oameni decât războaiele, dezastrele sau foametea. Ultimele studii arată că a provocat boli cardiace, pulmonare sau chiar cancer. Sunt afecţiunile care plasează România pe primele locuri în Europa la incidenţă şi mortalitate. Iar ultimul studiu arată că au fost zeci de mii de români care au murit din cauza poluării, 

Potrivit studiului, mai bine de 30.000 de oameni au murit din cauza gazelor pe care le-au inhalat zilnic. Adică 12% din totalul deceselor înregistrate în 2015.

Vezi și

Din totalul deceselor cauzate de poluare, peste 500.000 de oameni au fost europeni. Femeile însărcinate sunt cele mai afectate de acest fenomen. România este printre ţările care trebuie să adopte măsuri urgente pentru combaterea fenomenului. 

Pe acelaşi subiect

La nivel mondial, situaţia este critică. Pe primul loc la numărul deceselor este India, urmată de China, unde dezvoltarea tehnologică vine cu urmări grave. 

6,5 din cele 9 milioane de decese înregistrate la nivel global sunt cauzate de poluarea venită de la fabrici sau de la tobele de eşapament. Specialiştii spun că, dacă în câţiva ani autorităţile nu vor lua măsuri, numărul victimelor va creşte semnificativ. 

Studiul realizat de specialişti britanici şi americani a scos la iveală date înfiorătoare. 9 milioane de oameni au murit într-un singur an din cauza poluării.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Statistică ÎNFIORĂTOARE: 30.000 de români au murit într-un singur an din cauza poluării