Antena Meniu Search
x

Poliţia Română, după fenomenul #Metoo: "Ridică-te şi fugi!" Majoritatea femeilor hărţuite nu depun plângere

Fenomenul #Metoo a umplut reţelele sociale de mărturii şocante. Cu toate astea, femeile nu raportează mai departe cazurile de hărţuire.

Vezi și

Fenomenul #Metoo a umplut reţelele sociale de mărturii şocante. Cu toate astea, femeile nu raportează mai departe cazurile de hărţuire. Poliţia Română a postat şi un filmuleţ de încurajare a victimelor. Ridică-te şi fugi - anunţă Poliţia! Altfel, poveştile dramatice despre agresiune vor rămâne doar pe Internet.

Teodora Biga, studentă: "De fiecare dată când purtam fustă la şcoală, nu ezita să facă remarci cu picioarele mele. Întreba: Teodora, tu esti virgină? Dacă esti, du-te la tablă ca sa-ti pierzi virginitatea." Teodora este astăzi studentă. Demască încă un profesor, din perioada liceului. 

Despre hărţuirile din şcoli, ministrul vorbeşte vag. La Observator, v-am arătat poveştile unor foste eleve care şi-au acuzat dascăli reputaţi. "Dacă ne sunt semnalate elemente de genul acesta, le eliminăm.", spune ministrul Liviu Pop.

La Inspectoratul şcolar Bucureşti nu a fost depusă încă nicio plângere. Haştagul MeToo a dat glas la mii de românce. Au devoalat abuzuri de toate felurile. În şcoală, la serviciu, în mulţime. 

Până acum, cele mai multe dintre femeile agresate au preferat suferinţa în tăcere. În faţa fenomenului derulat pe internet, Poliţia Română intervine cu un nou apel: Ridică-te şi fugi! Georgian Enache, purtător de cuvânt la IGPR: "Poliţia Română monitorizează, luăm act de plângeri ale acestor persoane, dar la hărţuirea sexuală este necesar ca persoanele vătămate să vina sa depună plangere."

Femeile încearcă să se protejeze singure, spun specialiştii. Dacă este dovedită, hărţuirea sexuală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an, iar dacă victimele sunt minore, pedeapsa poate ajunge până la 7 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Poliţia Română, după fenomenul #Metoo: "Ridică-te şi fugi!" Majoritatea femeilor hărţuite nu depun plângere