Antena Meniu Search
x

Reportaj inedit la piaţa din Sibiu, cu Hortensia o femeie fermier de succes

Româncele demonstrează că nu e nevoie să ceri egalitate cu bărbaţii, ca să le fie egale!

Vezi și

Româncele demonstrează că nu e nevoie să ceri egalitate cu bărbaţii, ca să le fie egale! Femeile de la noi se aventurează din ce în ce mai des în zone în care numai domnii făceau performanţă şi le arată acestora că nu sunt cu nimic mai prejos. Şi, cel mai important, chiar şi atunci când decide să devină fermier, românca ştie să îşi acorde timp şi pentru propria persoană.

E 5 dimineaţa. Iar la ora asta, Hortensia nu doar că e trează, dar s-a şi apucat de treabă. 

-Bună dimineaţa! Cum a fost astăzi mulsul?

-A fost foarte bine. Ne pregătim de piaţă acum! Tăiem telemeaua. Acum îi punem saramura. 

Pe acelaşi subiect

Dar, pe lângă brânză, prepară o mulţime de produse cu gusturi care mai de care mai inedite. A învăţat că afacerea ei rezistă doar dacă reuşeşte să îşi mulţumească toţi clienţii: "Caşcaval afumat, un caşcaval cu piper şi busuioc, un caşcaval cu chili, mai avem cu ceapă verde, cu chimen, caşcaval afumat, caşcaval neafumat." 

E o mână de femeie, dar cară lăzile pline cu lactete cu forţa unui bărbat. O regulă o urmează însă cu sfinţenie în fiecare dimineaţă: îşi dedică şi ei puţin timp. 

De îndată ce ajunge la târg, nu stă o clipă: "Rezistăm, n-avem încotro. Că ziua-i lungă, de-abia a început. +16:52 N-avem timp de oboseală. Trebuie să fim fresh."

E secretul care a făcut-o pe Hortensia să fie atât de căutată în piaţa de la Sibiu. Şi e apreciată nu doar pentru produsele ei, ci şi pentru entuziasmul cu care îşi serveşte oaspeţii: "Deja eu nu îi mai consider clienţi, îi consider prieteni. Am clienţi şi de 4-5 ani."

Gustă şi se întorc de fiecare dată când o întâlnesc la piaţă. Iar mica afacere a femeii fermier se dezvoltă pe zi ce trece.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Reportaj inedit la piaţa din Sibiu, cu Hortensia o femeie fermier de succes