Antena Meniu Search
x

Afacerile cu ii și costume populare au înflorit în perioada Centenarului

O mică afacere născută din dragostea pentru tradiţie prosperă în perioada Centenarului. Clienţi din toată lumea caută iile cusute cu migală într-un atelier deschis de o femeie într-un sat din Argeş. Ideea a reaprins pasiunea localnicelor pentru cusut.

Vezi și

O mică afacere născută din dragostea pentru tradiţie prosperă în perioada Centenarului. Clienţi din toată lumea caută iile cusute cu migală într-un atelier deschis de o femeie într-un sat din Argeş. Ideea a reaprins pasiunea localnicelor pentru cusut. Costumele populare care ies din mâinile lor sunt căutate acum şi peste hotare. În luna decembrie înfloreşte şi afacerea unei familii din Arad, care umple pieţele cu cea mai aşteptată floare a Crăciunului.

Atelierul de ii din Coșești s-a născut dintr-o tradiţie veche. În trecut, în fiecare casă unde era o fată de măritat, bunicile sau mamele făceau la războiul de ţesut costumele populare pe care fetele le îmbrăcau de sărbători.

Modelele vechi sunt cusute acum în atelierul înfiinţat de Argentina Culcuș. Ea a renunţat la jobul de la stat ca să-şi deschidă o mică afacere în satul de pe valea Râului Doamnei. A câştigat cu ideea ei o o finanţare nerambursabilă şi, într-o jumătate de an, a adunat o mulţime de clienţi.

Promovarea pe internet i-a adus şi clienţi din străinătate. O ie fabricată în Argeş costă 150 de lei, dar un costum popular întreg poate ajunge la o mie de euro. Numai luna aceasta, au fost produse o sută de ii, într-o colecţie dedicată Centenarului.

Luna decembrie e plină şi pentru o familie din Arad, în serele căreia au început să prindă culoare florile nopţii sfinte, cum mai sunt numite Crăciuniţele.

Dacă sunt îngrijite, udate o dată pe săptămână şi ţinute la lumină, Crăciuniţele pot decora casa chiar şi câteva luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Afacerile cu ii și costume populare au înflorit în perioada Centenarului