Antena Meniu Search
x

În numele unor medici cu reputaţie, mai multe centre le-au vândut pacienţilor "aparate-minune" îndoielnice

Şi-au construit cariera în decenii de muncă, dar s-au trezit târâţi într-un scandal cu zeci de mii de lei profit. În  numele unor medici cu reputaţie, mai multe

Vezi și

Şi-au construit cariera în decenii de muncă, dar s-au trezit târâţi într-un scandal cu zeci de mii de lei profit. În  numele unor medici cu reputaţie, mai multe centre le-au vândut pacienţilor aparate-minune. După ce reporterii Observator au demascat întreaga schemă, încă un medic reacţionează  la acest abuz. 

"Practic, citostaticele sunt otrăvuri! Cel mai iefin remediu pentru cancer şi pentru prevenirea cancerului este bicarbonatul de sodiu!" Pentru a convinge pacienţii că remediul unei afecţiuni atât de grave zace chiar în propria bucătărie, terapeuţii se folosesc de numele şi imaginea unor medici cunoscuţi. Fără ştirea lor. 

Florica Munteanu, medic specialist în biorezonanţă: "Noi nu avem legătură, şi asta aş vrea să fie dezminţirea mea, cu niciun centru din România. Nu am făcut niciodată, niciun fel de business de vânzare de anumite produse, aparate sau ce ştiu eu ce alt, magneţi, fotolii." Medicul Florica Munteanu a aflat întâmplător că aşa-zişii terapeuţi vând aparate-minune în numele ei: "Într-un final au spus: știți, dar totuși fotoliile pe care dumneavoastră le vindeți nu sunt chiar așa de grozave. Și eu am rămas așa, ce fotolii vindem? Atunci am descoperit că fuseseră undeva unde se făceau vânzări, de exemplu de niște fotolii cu puteri magnetice deosebite." 

De 18 ani, ea practică biorezonanţa în Germania. Acolo, a absolvit şi Institutul de terapii alternative "Erhardt", apoi s-a specializat în nutriţie şi homeopatie: "O diagnosticare energetică trebuie făcută de un medic în primul rând care are competenŢe şi în terapia alternativă. Aici era vorba de o diagnosticare foarte rapidă, după care se vindeau anumite produse."

Unele dispozitive vândute pacienţilor ajung să coste chiar şi 10 mii de lei. Iar un litru de apă purificată ajunge şi la 200 de lei. Reprezentanţii centrelor susţin că ei nu pretind că sunt medici şi nici nu au nevoie de aviz de la Ministerul Sănătăţii pentru aparatele pe care le vând. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » În numele unor medici cu reputaţie, mai multe centre le-au vândut pacienţilor "aparate-minune" îndoielnice