Antena Meniu Search
x

Americanii ne-au învățat să ne agățăm pantofii pe cablurile de înaltă tensiune

Una dintre cele mai mari obsesii ale românilor din secolul trecut a fost venirea americanilor! Bunicii noştri se simţeau ca nişte prinţese ascunse în turn, care suspinau după Johnny Făt-Frumos să le scape de căpcăunul roşu.

Vezi și

Până la urmă am ajuns noi la americani şi le-am împrumutat toată cultura. Cu rele, cu bune şi cu nebune.

Un astfel de obicei nebun pe care românii l-au luat de peste ocean este agăţarea pantofilor de cablurile de înaltă tensiune. Pe vremuri, în cartierul newyorkez Brooklyn, acesta era un semn că zona aparţine unei găşti.

Dar iată că obiceiul a ajuns până la noi, mai exact, în Buzău. Aici, oamenii serioşi şi-au făcut cruce când au văzut pantofi atârnaţi de cabluri prin oraş. Ce să fie oare?

Oare sunt doar nişte glume nevinovate? Dacă este un mesaj cât se poate de serios? Nu este exclus ca aceşti pantofi să fi fost aruncaţi de nişte oameni la costum care au coborât dintr-o limuzină. Autorii ar putea fi chiar Robert de Niro şi Dustin Hoffman.

Se pare că nu putem obţine un răspuns clar. Aşa că am început o anchetă proprie.

Primul indiciu: pe blocurile din apropiere există desene de tip grafitti. Aruncătorii de pantofi ar putea fi unul dintre artiştii vandali. Al doilea indiciu: pe cabluri se găsesc 17 perechi de pantofi. Nu 18, nu 16. Şi toţi 17 sunt pantofi de sport.

Pesemne, autorul este sportiv. Poate chiar fotbalist. Şi poartă numărul 17. Să fie cumva chiar Valerică Găman?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Americanii ne-au învățat să ne agățăm pantofii pe cablurile de înaltă tensiune