Antena Meniu Search
x

Video Alertă alimentară în mai multe magazine. Avocado bio, retras din cauza pesticidelor

Avocado BIO cu pesticide retras din aproape 150 de magazine din toată ţara. Unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din ţară a scos de la raft loturi de fructe de avocado după un avertisment de producători că a fost depăşită limita legală de reziduuri.

de Redactia Observator

la 22.03.2022, 15:51

Vezi și

Cei care au cumpărat produsul pot să îl aducă înapoi în magazine, spun reprezentanţii supermarketului.

Ioana Matei, reporter ObservatorEste vorba despre un sortiment de avocado bio din Columbia vândut în pachet de două bucăţi. Kaufland a anunţat că a retras din proprie iniţiativă produsul de la raft după ce a descoperit că depăşea limita legală de reziduri de pesticide. Vorbim despre două tipuri de substanţe chimice care dacă sunt consumate în timp îndelungat şi există în produs peste limita admisă pot provoca probleme neurologice şi astm, iar cei mai vulnerabili sunt copii. Acest sortiment de avocado bio a fost comercilizat  în perioada 11-18 martie în 137 de magazine Kaufland din întreaga ţară, iar cei care au cumpărat produsul şi încă nu l-au consumat sunt rugaţi să îl aducă înapoi până pe data de 1 aprilie. Aceştia vor primi şi banii înapoi chiar dacă nu mai au bonul fiscal.

La începutul lunii martie mai multe fructe contaminate cu pesticide au fost retrase de la vânzare. Era vorba de un lot de pomelo care provenea din China. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Alertă alimentară în mai multe magazine. Avocado bio, retras din cauza pesticidelor