Antena Meniu Search
x

Alertă de SIDA, după moartea unei femei

Moartea unei femei din Suceava, care era în evidenţele medicilor ca purtătoare a virusului HIV, a pus autorităţile pe jar

Vezi și

Moartea unei femei din Suceava, care era în evidenţele medicilor ca purtătoare a virusului HIV, a pus autorităţile pe jar

Pacienta ar fi putut să îmbolnăvească mai mulţi bărbaţi din oraşele Rădăuţi şi Suceava, acolo unde a trăit pentru că, cel mai probabil, nu a spus nimănui că este seropozitivă.

Femeia în vârstă de 40 de ani a murit la începutul săptămânii, după ce a căzut pe stradă. O sarcină extrauterină i-ar fi cauzat o hemoragie puternică. A fost adusă la Urgenţă în stare terminală. În momentul în care s-a ajuns în Urgenţe, s-au instituit manevrele de resuscitare. S-a produs decesul la foarte scurt timp după sosirea în UPU.

Medicii au identificat-o imediat. Femeia era în evidenţă ca seropozitivă, de la sfârşitul anului 2013.

Urma tratament. Îşi ridica lunar medicaţia de la spital. Dar legislaţia este destul de permisiviă: lasă la latitudinea, la conştiinţa fiecărui pacient dacă să anunţe partenerii despre boala de care suferă sau nu.

Cel mai probabil, femeia n-a spus nimănui că este bolnavă. Astfel că ar fi putut să transmită virusul altor câteva zeci de parteneri care, la rândul lor, ar fi putut îmbolnăvi şi alte femei.

Cazul de la Suceava vine la câteva luni după ce două cazuri asemănătoare au cutremurat România: unul în Dolj, la Segarcea, şi un altul în Constanţa, la Năvodari. Numai de la începutul anului, în Suceava s-au confirmat şapte cazuri de infestare cu virus HIV. Un număr îngrijorător de mare. În 2014, au fost 17 tot anul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alertă de SIDA, după moartea unei femei