Antena Meniu Search
x

Alertă în Argeș! Opt mii de copii sunt în pericol din cauza bacteriei ucigaşe!

8.000 de copii din Argeş sunt în pericol, din cauza bacteriei ucigaşe! După dezvăluirile Observator, autorităţile au intrat în alertă: procurorii au pornit ancheta şi toţi bebeluşii sub doi ani sunt chemaţi la medic

Vezi și

 

8.000 de copii din Argeş sunt în pericol, din cauza bacteriei ucigaşe! După dezvăluirile Observator, autorităţile au intrat în alertă: procurorii au pornit ancheta şi toţi bebeluşii sub doi ani sunt chemaţi la medic
Numărul copiilor infestaţi cu E Coli creşte alarmant, de la o oră la alta. Numai astăzi, alţi trei bebeluşi au ajuns la Spitalul Marie Curie, din Capitală, cu aceelaşi simptome.
Un sindrom rar, confirmat deja la 12 copii din Argeş. Acolo este focarul infecţiei. Bebeluşii infectaţi sunt din Piteşti şi din alte şapte localităţi limitrofe. Un alt copil este din Craiova. Toţi s-au îmbolnăvit în aceeaşi perioadă. E un semnal de alarmă, spun medicii.
Iar autorităţile încearcă să afle ce i-a îmbolnăvit pe bebeluşi. Mai ales că o fetiţă a murit deja.  Diana avea doar 11 luni şi procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea ei. Însă nimeni nu ştie de unde a luat bacteria care face ravagii printre prunci. Ar putea fi apa, îmbuteliată sau de la robinet, carnea, fructele sau laptele praf.
În Argeş, doar apa de la robinet a fost analizată. Nu e infestată, spun autorităţile. Părinţii nu mai ştiu ce să creadă.
Până nu se află sursa bacteriei, autorităţile le recomandă tuturor părinţilor să meargă urgent la medic, la primele semne de boală. E vital un diagnostic pus la timp. Sindromul Hemolitic Uremic atacă vasele de sânge şi rinichii, iar copiii ajung până la dializă.
Acum, la spitalul Marie Curie, mai sunt OPT copii care se luptă cu sindromul rar şi alţi ŞASE suspecţi. Dacă apar şi alte cazuri, şi alte spitale trebuie să se pregătească pentru o situaţie de criză. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Alertă în Argeș! Opt mii de copii sunt în pericol din cauza bacteriei ucigaşe!