Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alertă medicală! Medicamentul care produce infarct şi cheaguri de sânge

Alertă europeană în cazul medicamentului Osseor care tratează osteoporoza. Experţii Agenţiei Europene a Medicamentului au ajuns la concluzia că acesta poate produce infarct şi cheaguri de sânge.

de Redactia Observator

la 14.01.2014 , 13:34

Alerta a fost transmisă şi în România, mai ales ca la noi medicamentul se eliberează şi compensat.

Avertismentul vine din partea Agenţiei Europene a Medicamentului, care sugerează tuturor rumatologilor din UE să nu mai folosească acest medicament, recomandat pentru tratarea osteoporizei.

Alerta a fost transmisă şi la noi în ţară, mai ales că avem 1,5 milioane de bolnavi de osteoporoza , iar medicamentul se elibereaza şi compensat.

Vezi și

Îngrijorarea specialiştilor europeni a apărut în urma testelor de siguranţă ale acestui produs care au început încă din 2011. Teste ce au arătat că există efecte adverse periculoase.

Din 1.000 de pacienţi trataţi cu acest medicament, 4 au făcut infarct şi alţi 4 cheaguri de sânge. Pe lângă acestea se mai adaugă şi reacţii cutanate sau probleme hepatice.

Decizia finală, însă, aparţine Comisiei Europene. Într-o lună de zile se va decide dacă acest medicament va rămâne sau nu pe piaţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Alertă medicală! Medicamentul care produce infarct şi cheaguri de sânge