Antena Meniu Search
x

Video Alexandru luptă pentru normalitate: "Când mă fac mare o să fiu magician! Mi-ar plăcea să merg singur"

Alexandru este un băieţel de doar 11 ani care luptă acum să ajungă la normalitate. Pe cand avea 4 luni a fost diagnosticat cu paralizie cerebrală. O afecţiune care nu îl lasă să se dezvolte normal, să meargă singur sau să îşi controleze mişcările. De la 6 luni merge la terapii care îl ajută ca starea lui să nu se agraveze însă are nevoie de o operaţie care costă 39.000 de euro şi care se poate face doar în America.

de Redactia Observator

la 24.07.2021, 21:21

Vezi și

- Când mă fac mare o să fiu magician! Mi-ar plăcea să merg singur. 

O magie pe care Alexandru o caută de când s-a născut. Deşi la început era un băieţel normal, la doar 4 luni au apărut primele semne ale bolii. Mama l-a dus la medic acolo unde a primit un diagnostic la care nu se aştepta: paralizie cerebrală. O afecţiune care nu îl lasă pe Alexandru să se dezvolte normal, să meargă singur sau să îşi controleze mişcările. 

Acum are 11 ani şi merge la şedinţe de kinetoterapie de când avea doar 6 luni. 

- Hai, Alexandru! Vreau să te ridici cu o mingiuţă în mână şi o dai Adrianei, sus. Te ridici sus, sus! Mereu lângă el este mama. Cea care îi ghidează în fiecare secundă paşii. 

Pe acelaşi subiect

O luptă pentru viaţă între şedinţe de terapii

Viorica Stancu, mama lui Alexandru: "De ce m-a ales pe mine, de ce copilul meu, de ce? Şi te lupti cu Dumnezeu şi după aceea ajungi la o împăcare şi zici e ok, haide să merg mai departe. Îţi trebuie multă muncă. După 3, 4 ani te împaci cu tine şi cu soarta. Alexandru este o minune! El nu se dă bătut. Merge în fiecare zi la şcoală, terapii, şcoală, terapii". 

Zilnic, Alexandru face 5 ore de terapie.

- Hai sus! Aşa! Sus Alexandru! Bravo Alex! Dreptul, stângul, dreptul! 

Viorica Stancu, mama lui Alexandru: "Dacă eu nu pot, nici Alexandru nu poate. Şi atunci cel care ştie că trebuie să poată este mamă şi atunci în fiecare zi zici şi mâine va fi la fel, 2 terapii, 2 kineto, o logopedie şi mers la şcoală şi ştiu că la sfârşitul zilei el va mai face un pas şi va putea să stea în picioare 5 minute, nu doar 2. Că face 50 de pasi în loc de 25, că poate să bea singur din pahar, că poate să ducă la gură, e o minune şi zici da, pentru asta merg şi mâine!"

Sunt exerciţiile de care Alexandru are în permanenţă nevoie după ce a trecut prin două operaţii care l-au ajutat să scape, parţial, de spasme. 

Are nevoie de exerciţii de stabilitate

Valentin Mihai, kinetoterapeut: "Alexandru are foarte mare nevoie de exerciţii de stabilitate. La el, marea problemă este deplasarea. Are multă determinare şi este foarte calm". 

Acum, cu aceeaşi seninătate Alexandru aşteaptă momentul în care va trece printr-o nouă operaţie, rizotomie dorsală selective. Trebuie sa o faca in Statele Unite si pentru asta copilul are nevoie de bunatatea si generozitatea oamenilor care vor sa il ajute. Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundatiei Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin paypal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Alexandru luptă pentru normalitate: "Când mă fac mare o să fiu magician! Mi-ar plăcea să merg singur"