O fetiță s-a născut pe DN 7, în ambulanța SMURD care îi ducea mama la spital, în Arad: "Cea mai intensă senzație"

De Veronica Micu.
Publicat: 28.02.2021, 08:58.
Actualizat: 28.02.2021, 09:03

Un bebeluș a venit pe lume sâmbătă într-o ambulanță SMURD care-i transporta mama la Maternitatea din Arad. Născută cu cordonul ombilical în jurul gâtului, Alexandra Mirela a fost salvată de paramedici.

O fetiță s-a născut pe DN 7, în ambulanța SMURD care îi ducea mama la spital, în Arad

ISU Arad

Copila nu a mai avut răbdare să ajungă la spital și a venit pe lume în autospecială.

Alexandra Mirela, fetița care s-a născut, sâmbătă, pe DN 7, în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac, are 3.200 de grame și a venit pe lume ajutată de trei paramedici: plt. maj. Florin Macovei, comandant de echipaj, sg.maj. Kristian Ivan Krajcsik și sg.maj Alin Paulik.

Cei trei au luat femeia însărcinată din Nădlac pentru a o duce la Matenitatea din Arad, unde urma să nască. Pe drumul spre Arad înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată: femeia a început să acuze dureri puternice și contracții aproximativ din 3 în 3 minute.

"A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție"

Întâmplarea a fost pvestită pe pagina de Facebook a ISU Arad:

„Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat în sprijin dispeceratului o ambulanță cu medic sau măcar asistent, dar până atunci, împreună cu ceilalți doi salvatori, s-au pregătit pentru a asista nașterea. După câteva minute copilul a fost adus pe lume, dar cordonul oblilical era înfășurat după gât, iar copilul avea culoare cianotică”.

Maco, salvator cu experiență, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul și a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical a curățat curățat copilul, l-a învelit și l-a pus lângă mamă:

„A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat și colegi și am luat cele mai bune decizii".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.