Antena Meniu Search
x

O fetiță s-a născut pe DN 7, în ambulanța SMURD care îi ducea mama la spital, în Arad: "Cea mai intensă senzație"

Un bebeluș a venit pe lume sâmbătă într-o ambulanță SMURD care-i transporta mama la Maternitatea din Arad. Născută cu cordonul ombilical în jurul gâtului, Alexandra Mirela a fost salvată de paramedici.

De Veronica Micu la 28.02.2021, 09:03
O fetiță s-a născut pe DN 7, în ambulanța SMURD care îi ducea mama la spital, în Arad - ISU Arad

Copila nu a mai avut răbdare să ajungă la spital și a venit pe lume în autospecială. 

Alexandra Mirela, fetița care s-a născut, sâmbătă, pe DN 7, în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac, are 3.200 de grame și a venit pe lume ajutată de trei paramedici: plt. maj. Florin Macovei, comandant de echipaj, sg.maj. Kristian Ivan Krajcsik și sg.maj Alin Paulik.

Cei trei au luat femeia însărcinată din Nădlac pentru a o duce la Matenitatea din Arad, unde urma să nască. Pe drumul spre Arad înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată: femeia a început să acuze dureri puternice și contracții aproximativ din 3 în 3 minute.

"A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție"

Întâmplarea a fost pvestită pe pagina de Facebook a ISU Arad:

„Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat în sprijin dispeceratului o ambulanță cu medic sau măcar asistent, dar până atunci, împreună cu ceilalți doi salvatori, s-au pregătit pentru a asista nașterea. După câteva minute copilul a fost adus pe lume, dar cordonul oblilical era înfășurat după gât, iar copilul avea culoare cianotică”.

Maco, salvator cu experiență, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul și a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă, iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical a curățat curățat copilul, l-a învelit și l-a pus lângă mamă:

„A fost cea mai intensă senzație pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat și colegi și am luat cele mai bune decizii".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » O fetiță s-a născut pe DN 7, în ambulanța SMURD care îi ducea mama la spital, în Arad: "Cea mai intensă senzație"