Antena Meniu Search
x

Alimentara de pe trotuar

Brânză cu praf de Capitală şi lapte fiert la soare. Asta avem, asta mâncăm.

Vezi și

Brânză cu praf de Capitală şi lapte fiert la soare. Asta avem, asta mâncăm. Pe trotuarele de pe lângă pieţele din Bucureşti, zeci de negustori vând alimente care nu respectă nicio normă de igienă.

N-ar face-o dacă şi-ar permite o tarabă în piaţă, însă preţul ei depăşeşte cu mult câştigul dintr-o lună a comerciantului ambulant. Aşa că preferă să vândă pe unde apucă fără să-şi dea seama că produsele lor se pot transforma în boală curată.

Este singura scuză pe care negustorul o poate găsi, deşi e aproape de prânz, iar brânza vândută de el are ore bune de când stă în soare. Susţine că a venit de la zeci de kilometri doar, doar să facă un ban, iar pe stradă e singurul loc în care îşi permite să-şi vândă marfa.

Aşa că pentru a nu rămâne fără marfă, fiecare o ascunde pe unde poate. Cei mai mulţi şi-au transformat maşinile în depozite pe roţi. Sunt şi cazuri extreme în care o astfel de intoxicaţie poate fi atât de puternică încât duce la moarte.

Neştiinţa sau nepăsarea, însă, îi ţin pe negustori tot în stradă, soare sau praf şi de cele mai multe ori printre haite de maidanezi. E un fenomen de ani de zile pe care autorităţile, încă, îl ignoră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Alimentara de pe trotuar