Antena Meniu Search
x

Video ''Am intrat într-o groapă de am crezut că am fărâmat maşina.'' Sute de avarii Termoenergetica au transformat Capitala într-un adevărat şantier

Sute de avarii Termoenergetica au transformat Capitala într-un şantier. Iar gropile au dus la disperare şoferii care încearcă să se descurce în haosul din trafic. Mai ales că multe dintre ele nici nu-s semnalizate. Responsabilii ridică din umeri şi adună zeci de pagini cu adrese unde au de făcut reparaţii.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 20.10.2021, 21:16

Vezi și

''Exact acum două săptămâni am intrat într-o groapă de am crezut că am fărâmat maşina.''

Pe lângă gropile de uzură, şoferii din Bucureşti îşi rup maşinile şi prin şantierele deschise de Termoenergetica în tot oraşul din cauza avariilor. Iar noaptea, orice plimbare poate fi cu final neaşteptat. 

''Şantierele, ca întotdeauna, oamenii nu-şi fac treaba. Le ocolim, încercăm să le ocolim, încercăm să fim cât mai utili pentru alţii. Sunt marcate corespunzător unele, nu toate.''

Nici ziua nu e mai simplu, mai ales când traficul se transformă în haos în jurul şantierelor. Şi, deşi legea îl obligă pe cel care deschide lucrarea, să o şi semnalizeze vizibil, indicatoarele ba sunt, ba nu sunt. 

Pe acelaşi subiect

''Au fost altele mai mici care n-au fost semnalizate cum trebuie, era să intru în ele.''

''Praf, praf. Foarte mare pericol, câteodată chiar nu se văd şi te trezeşti cu o baliză în faţă pe care o şi loveşti.''

Muncitorii dau vina pe hoţi pentru gropile nesemnalizate

Muncitorii dau vina pe hoţi. 

Ion Ciocotoiu, şef de echipă Energetica: Au apărut ceva probleme cu semnalizarea, foarte putine, pentru că ni s-au furat din semnele rutiere. Noi nu avem pază ca să supraveghem 24 din 24 acest şantier.

Iar pentru probleme, conducerea Termoenergetica aruncă vina în spatele altora. 

Claudiu Creţu, director Termoenergetica: Unele şantiere sunt ale noastre, alte şantiere sunt firme terţe, firme care cunosc reglementările legale şi au fost instruite.

Oraşul e plin de şantiere, multe deja istorice. Numai pe Calea Ferentari sunt şapte, unele dintre ele deschise încă de acum patru luni. Probleme sunt şi pe Calea 13 Septembrie, Calea Văcăreşti sau pe Şoseaua Pantelimon. 

Nici groapa în care a căzut un copil de nouă ani nu a fost semnalizată decât după incident. Lista avariilor Termoenergetica se întinde acum pe aproape 40 de pagini şi cuprinde câteva mii de adrese din toată Capitala. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » ''Am intrat într-o groapă de am crezut că am fărâmat maşina.'' Sute de avarii Termoenergetica au transformat Capitala într-un adevărat şantier