Antena Meniu Search
x

Video Cartiere de lux din Pantelimon, transformate în mlaștini. Localnicii simt că trăiesc în lumea a treia: "Toamna, iarna, primăvara avem noroi, vara avem praf"

Cartiere scumpe scufundate în noroi. În oraşul Pantelimon, mii de locuitori au căutat o viaţă mai bună şi au găsit străzi neasfaltate şi condiţii de lumea a treia. Vara, aerul este greu de respirat din cauza prafului iar în restul anului străzile se transformă în mlaştini, pline de gropi. Oamenii spun că îşi repară maşinile chiar şi de cinci ori pe an.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 19.10.2021, 19:51

Vezi și

Liviu Raportaru, locuitor oraş Pantelimon: Toamnă, iarnă, primăvară avem noroi, vara avem praf. Asta se întâmplă de 17 ani. Trăim în acest noroi! 

Liviu locuieşte într-un cartier de case din oraşul Pantelimon. În urmă cu aproape 20 de ani, a investit 200.000 de euro într-o casă cu speranţa că, în următorii ani, străzile vor fi asfaltate. Deagaba. Între timp, a schimbat 10 maşini din cauza drumurilor. 

Liviu Raportaru, locuitor oraş Pantelimon: Trebuie să ai o mașină de rezervă pentru că dacă ți se strică mașină nu mai poți să mergi. 

Reporter: Ce investiţie aţi făcut că să va mutați aici?

Liviu Raportaru, locuitor oraş Pantelimon: O investiție mare pe care acum dacă încerc să o recuperez prin vânzarea casei este imposibil. 

Chiar dacă ploaia s-a oprit de câteva zile, străzile arată ca după o inundaţie, în Pantelimon

Andreea Milea, reporter Observator: La aproape 3 zile de când ploaia a stat, aşa arată un cartier de case din "oraşul" Pantelimon, situat la doar 3 kilometri de Bucureşti. Sunt 700 de case aici dar în cartier nu poți să mergi fără cizme de cauciuc. Altfel, trebuie să mergi cu mașină. 

Gheroghe Gheorghe, locuitor oraş Pantelimon: Plătim impozite către comună Pantelimon, orașul pantelimon acum, și plătim degeaba pentru că nu avem niciun beneficiu. Am făcut haz de necaz un an, doi ani, dar după 17 ani dezamăgirea e atât de mare încât....

Daro Iosif, locuitor oraş Pantelimon: Ştiţi cât plătesc aici impozit pe an? 6 milioane 500. Mai mult ca la oraş. Este mai rău ca-n iad aici. Cand nu e noroi, e praf de nu poti să respiri. 

De aceea, rar mai vezi oameni pe stradă. Cu toţii folosesc maşinile. Pentru a înţelege situaţia, am mers la primărie. 

Andreea Milea, reporter Observator: Am ajuns la primărie pentru a-i arăta primarului o parte din realitatea din teren. Haideţi să vedem dacă îl găsim aici. 

Andreea Milea, reporter Observator: Domnul primar?

Nu este.

Andreea Milea, reporter Observator: Nu a fost deloc astăzi?

Nu. 

Andreea Milea, reporter Observator: Mi s-a spus să lăsaţi un număr de telefon şi veţi fi contactaţi. 

Însă asta nu s-a întâmplat. Locuitorii spun că în fiecare an li se promite că asfaltul nu va mai fi un lux în cartier. Cert este că străzile ar putea arăta altfel abia după ce se vor face lucrări de canalizare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cartiere de lux din Pantelimon, transformate în mlaștini. Localnicii simt că trăiesc în lumea a treia: "Toamna, iarna, primăvara avem noroi, vara avem praf"