Antena Meniu Search
x

Video Angajații TAROM cer salarii mai mari și amenință cu greva. Astăzi au loc noi negocieri între conducere și sindicate

Mare grijă dacă aveţi în plan o călătorie cu avionul zilele acestea. Angajaţii TAROM se pregătesc de greve, iar asta ar putea afecta zborurile. Este ultima zi de negocieri între sindicaliştii  şi conducerea companiei de stat pe tema salariilor. Dacă discuţiile eşuează, de mâine dimineaţă, niciun avion TAROM nu va decola între orele 4 şi 7 dimineaţa.

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 23.08.2022, 17:38

Vezi și

Greta Neagu, reporter Observator: "În mai puțin de o oră vor începe negocierile dintre liderii de sindicat și conducerea TAROM în ceea ce privește încheierea unui nou contract colectiv de muncă. Mai exact, la ora 16 o să aflăm primele concluzii, dacă cele două părți s-au înțeles în ceea ce privește revendicările salariale. Piloții cer majorări de salarii de 35% până acum au primit undeva la 5% față de cât au cerut. De altfel, aceștia spun că din 2008 nu au mai avut salariile majorate și că în momentul de față 430 de angajați din TAROM sunt plătiți cu salariul minim. Pe de altă parte, piloții au venituri salariale între 6.500 și 33.000 de lei."

"În această dimineață ar fi trebuit să aibă loc prima acțiune de protest, potrivit unor informații, conducerea TAROM ar fi schimbat piloții pe alte curse pentru a nu fi afectat programul de zbor. Au aterizat pe aeroportul Otopeni curse de la Iași, curse de la Suceava, dar și de la Chișinău. Rămâne de vâzut dacă în zilele următoare vom avea aceleași proteste de maxim două ore, așa cum au anunțat inițial sindicaliștii. Dacă nu vor ajunge la o înțelegere cu cei din conducere vom avea parte chiar și de o grevă generală."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Angajații TAROM cer salarii mai mari și amenință cu greva. Astăzi au loc noi negocieri între conducere și sindicate