Antena Meniu Search
x

Ancheta in cazul Furosemid in Franta

O ancheta a fost deschisa miercuri de parchetul din Paris in legatura cu ambalarea necorespunzatoare a medicamentului diuretic Furosemid, care s-ar putea afla la originea a trei decese si doua spitalizari

Aceasta ancheta, care se refera la eroarea de ambalare a medicamentului, a fost deschisa pentru inselatorie deosebit de grava, omucidere si vatamare din culpa, punerea in pericol a vietii unei persoane si administrare de substante periculoase, informeaza Mediafax.

Laboratorul in care a fost ambalat medicamentul ( Teva France ) a precizat ca nu s-a luat nicio decizie cu privire la depunerea unei eventuale reclamatii. Inspectiile efectuate de Agentia de Medicamente la sediul acestei filiale a grupului israelian Teva Pharmaceutical, aflat in centrul Frantei, de unde au plecat cutiile, dintre care unele contineau somnifere, in loc de diuretice, s-au incheiat marti seara, fara sa fie constatata vreo neregula. Un expert a declarat ca o ipoteza ar putea fi cea conform careia somniferele ar fi fost puse cu rea vointa in cutiile de diuretice. Motivul pentru care crede asta ar fi ca acele comprimate de Furosemid provin din Ungaria si sunt ambalate in folii si cutii in Franta, in timp ce somniferele provin din Spania.

In urma acestei greseli de ambalare, trei persoane si-au pierdut viata si alte doua au fost spitalizate in Franta, dupa ce ar fi ingerat Zopiclone, in loc de Furosemid, medicament care le fusese prescris. Acesta este un diuretic folosit pentru a combate hipertensiunea arteriala.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Ancheta in cazul Furosemid in Franta