Antena Meniu Search
x

Angajaţii firmelor de pompe funebre, la protest în Piaţa Victoriei: "Legea nu prevede unde aruncăm hainele contaminate cu Covid"

Protest sumbru în Bucureşti, astăzi. Zeci de maşini mortuare au parcat astăzi în faţa Guvernului. Totul a fost organizat de patronii firmelor de pompe funebre. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că sunt obligaţi, conform ordinului emis de fostul ministru al Sănătăţii, să se ocupe de îmbălsămarea şi îmbrăcarea persoanelor decedate în urma infecţiilor cu coronavirus. Totul, fără să aibă şi nişte norme clare de protecţie.

de Redactia Observator

la 22.04.2021, 20:22

Vezi și
  • Zeci de mii de români au murit de coronavirus de la debutul pandemiei şi până acum.

În combinezoane albe, cu măşti de protecţie pe faţă şi cu sicriu în braţe. Zeci de angajaţi ai firmelor de pompe funebre, veniţi cu 50 de dricuri din toată ţara, au protestat în faţa Guvernului. 

Nemulţumirea oamenilor este simplă. Noul protocol de înmormântare spune că angajaţii de la pompe funebre sunt obligaţi să îmbrace, să îmbălsămeze şi să îi transporte pe cei decedaţi în urma infectărilor cu noul coronavirus. Protocolul nu le spune însă şi cum să se protejeze: "Cu tot echipamentul de protecţie, gândiţi-vă că noi ne protejăm, dar ce se întâmplă după ce ieşim de acolo, cu ceilalţi membri ai familie?".

Oamenii sunt nemulţumiţi şi de faptul că lor nu le-a cerut nimeni părerea.

Zeci de mii de români au murit de coronavirus, până acum

Pe acelaşi subiect

Alexandru Rus, organizator protest: Nu prevede unde aruncăm toate hainele contaminate cu covid 19. Hainele acelea probabil se bagă într-un sac menajer şi se aruncă pe ghena publică. Cine e responsabil de acel lucru?

Până acum, decedaţii erau puşi fără haine într-un sac de plastic şi în sicriu. După noile reguli, vor fi îmbrăcaţi şi puşi într-un sicriu sigilat. Vechea lege a fost modificată după ce Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a susţinut că nu există un ordin semnat de el care să oblige ca persoanele decedate să fie îngropate fără haine. 

Aproape 27 de mii de români infectaţi cu coronavirus au murit de la începutul pandemiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Angajaţii firmelor de pompe funebre, la protest în Piaţa Victoriei: "Legea nu prevede unde aruncăm hainele contaminate cu Covid"