Antena Meniu Search
x

ANI: Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, găsit în incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Adrian Streinu-Cercel, actual manager al Institutului Național de Boli Infecțioase 'Prof. Dr. Matei Balș' București

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către Adrian Streinu-Cercel, actual manager al Institutului Național de Boli Infecțioase 'Prof. Dr. Matei Balș' București

Potrivit unui comunicat al ANI transmis luni AGERPRES, în perioada 11 martie 2008 — 12 martie 2012, Adrian Streinu-Cercel a deținut, simultan, funcțiile de manager al Institutului Național de Boli Infecțioase 'Prof. Dr. Matei Balș', București, și secretar științific al Senatului Universității de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' București.

Inspectorii ANI susțin că acesta a încălcat dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea 95/ 2006, potrivit căruia "funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricăror alte funcții salarizate, nesalarizate sau/ și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică (...)".

ANI mai precizează că, în perioada 19 noiembrie 2010 — 23 mai 2012, el a deținut simultan funcțiile de secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății și manager al aceluiași institut, încălcând, astfel, dispozițiile art. 84, alin. (1), lit c) din Legea 161/ 2003, potrivit căruia "funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu (...) funcția de (...) administrator (...) la instituțiile publice".

Sursa citată menționează că persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare și că Adrian Streinu-Cercel a depus un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau încetării de drept a mandatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » ANI: Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, găsit în incompatibilitate