Antena Meniu Search
x

Animalele de companie sunt loiale și fără pedigree

Chiar şi fără pedigree, animalele de companie sunt la fel de iubitoare şi loiale. Este mesajul pe care a vrut să-l transmită Asociaţia pentru Protecţia Animalelor, în cadrul unui eveniment organizat în Bucureşti.

de Redactia Observator

la 13.05.2019, 00:40

Vezi și

Chiar şi fără pedigree, animalele de companie sunt la fel de iubitoare şi loiale. Este mesajul pe care a vrut să-l transmită Asociaţia pentru Protecţia Animalelor, în cadrul unui eveniment organizat în Bucureşti. Cu păr lung sau scurt, energici sau calmi, mai mulţi câini au demonstrat că merită să fie luaţi acasă pentru a oferi viitorilor stăpâni dragoste necondiţionată şi zâmbete.

Cu 370 de rase recunoscute în întreaga lume, alegerea unui câine poate fi dificilă pentru orice iubitor de animale. Evenimentul a vrut să atragă atenţia şi asupra posibilităţii adoptării unui prieten necuvântător.

Însă şi în acest caz, trebuie să hotărâm câteva detalii importante precum talia, tipul de păr şi temperamentul dorit.

În acest moment, în centrele ASPA din jurul Bucureştiul sunt peste 900 de câini care aşteaptă să facă parte dintr-o familie. Procedura de adopţie presupune drumul până la unul dintre centre cu câteva acte.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Toţi câinii din centrele de adopţie sunt sterilizaţi, vaccinaţi şi au şi chipuri de identificare. Aşa că dacă îi ajung din nou pe străzi, riscaţi o amendă cuprinsă între 1000 şi 3000 de lei. Dacă realizaţi după adopţie că nu puteţi avea grijă de noul prieten, cel mai bine este să vă întoarceţi cu el a centrul de unde l-aţi adoptat.

Surprinzător, sfatul specialiştilor este să alegem un câine de talie mare dacă locuim la bloc pentru că sunt mai puţin agitaţi, însă alegerea vă aparţine. Anul trecut, 2463 de câini au fost adoptați din centrele ASPA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Animalele de companie sunt loiale și fără pedigree