Antena Meniu Search
x

Un copil de doar 9 ani a rămas fără gambă chiar de ziua lui. De vină e chiar tatăl puştiului din Satu Mare

Un accident stupid a mutilat un copil din judeţul Satu Mare. Băieţelul de nouă ani se întorcea acasă cu tatăl lui.

Vezi și

Un accident stupid a mutilat un copil din judeţul Satu Mare. Băieţelul de nouă ani se întorcea acasă cu tatăl lui. Erau în maşină, iar părintele a aşezat arma de vânătoare între scaune, fără să se asigure că nu există pericole. Puşca s-a descărcat accidental, iar medicii au fost nevoiţi să-i amputeze piciorul băieţelului. 

Paznicul fondului de vânătoare de la Beltiug se întorcea acasă împreună cu fiul său, care tocmai împlinise 9 ani. Avea arma între scaunele din faţă ale maşinii. În mers, puşca s-a descărcat în piciorul drept al băiatului care se afla pe bancheta din spate. 

Potrivit legii, puşca de vânătoare trebuie să stea în permanenţă în toc. Mai mult, trebuie să fie asigurată şi să nu fie armată în momentul transportului. De la distanţă atât de mică, alicele i-au distrus copilului muşchii gambei drepte, i-au fracturat două oase şi i-au sectionat arterele. Medicii nu au altă soluţie decât să îi amputeze gamba.

Tatăl în vârstă de 37 de ani era vânător de doi ani, statut pe care l-a dobândit după ce a parcurs mai multe etape. Arma care s-a descărcat în piciorul copilului aparţine Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Satu Mare, unde vânătorul era angajat de jumătate de an. Condiţiile păstrării în casă a unei puşti sunt şi ele foarte stricte. 

Poliţiştii încearcă acum să afle dacă tatăl copilului a greşit atunci când a pus arma între scaune. Pe numele lui s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un copil de doar 9 ani a rămas fără gambă chiar de ziua lui. De vină e chiar tatăl puştiului din Satu Mare