Antena Meniu Search
x

Ploi torențiale, furtuni și inundații în România. Directorul ANM anunță când se încălzește vremea în țară

Directorul ANM a declarat, sâmbătă, la Comandamentul de inundaţii convocat de ministrul de Interne Carmen Dan, că avertizările de ploi și inundații ar putea fi prelungite. Elena Mateescu a anunțat și când se va încâlzi vremea în România.

Directorul ANM anunta cum va fi vremea in urmatoarea perioada - Observator

Directorul ANM a declarat, sâmbătă, la Comandamentul de inundaţii convocat de ministrul de Interne Carmen Dan, că avertizările de ploi și inundații ar putea fi prelungite. Elena Mateescu a anunțat și când se va încâlzi vremea în România.

Directorul ANM a menționat că România rămâne sub incidenţa codului galben de ploi abundente pentru zona Moldovei și Transilvaniei, unde se vor manifesta ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină.

"Până mâine dimineaţă rămânem în continuare sub incidenţa codului galben pentru zona Moldovei, cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureşului, jumătatea de nord a Munteniei şi zona montană a Olteniei, zone în care vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată şi se va manifesta prin ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat grindină.

Pe intervale scurte de timp, se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi izolat 40-50 de l/mp. Avertizarea meteorologică de cod portocaliu afost actualizată, va fi valabilă de la ora 10.00 şi până în această seară la ora 23.00, pentru cea mai mare parte a Moldovei. S-a extins codul portocaliu pentru întreg judeţul Bacău, astfel încât vorbim la acest moment până la ora 23.00 pentru cea mai mare parte a Moldovei, zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, zone în care cantităţile de precipitaţii acumulate vor fi chiar şi peste 60 de l/mp. Manifestări ale instabilităţii atmosferice accentuate se vor înregistra şi în celelalte regiuni, dar pe intervale mai scurte de timp. Avertizările ar putea fi prelungite", a spus directorul ANM. 

Pe acelaşi subiect

Elena Mateescu spune că vremea se va încălzi abia din data de 4 iunie.

"Începând de duminică, vremea se va ameliora în ceea ce privește precipitaţiile, dar va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor şi izolat vom mai fi cantităţi de precipitaţii care vor depăşi 20 de l/mp, iar la munte, la altitudini de peste 1.800 de metri, se pot înregistra lapoviţă şi ninsoare. 

Temperaturile sunt mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă, 18-26 de grade, iar minime chiar şi 14 grade.

Abia din 4 iulie putem vorbi de creştere a temperaturilor de la o zi la alta, peste 30 de grade Celsius în sudul ţării", a menționat directorul ANM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ploi torențiale, furtuni și inundații în România. Directorul ANM anunță când se încălzește vremea în țară