Antena Meniu Search
x

Ordonanţa de Guvern privind folosirea apei menajere a intrat în vigoare

De acum, cine aruncă apa menajeră pe unde îl taie capul este în ilegalitate, spune o ordonanţă de guvern.

Vezi și

De acum, cine aruncă apa menajeră pe unde îl taie capul este în ilegalitate! O ordonanţă de Guvern prevede că apa în care s-au spălat vase sau rufe trebuie să ajungă neapărat în canalizare sau într-o fosă septică - neapărat betonată. Legea îi prinde însă nepregătiţi pe români. Mai ales pe cei de la ţară. 

Ordonanţa de Guvern a luat-o pe tanti Maria prin surprindere. A apucat deja să sape o groapă, însă nu a pus ciment peste tot, aşa cum prevede legea. De la autorităţi avea alte aşteptări.

Lipsa canalizării nu este o problemă doar la ţară. La câţiva kilometri depărtare, în oraşul Botoşani, aruncatul apei menajere în natură rămâne singura soluţie. Domnul Huţanu e orăşean de 50 de ani, dar nu a apucat să vadă canalizare pe strada lui.

Omul spune că ar dori să respecte legea, însă lipsa infrastructurii nu-i permite. Intrarea în legalitate l-ar ajuta şi financiar.

Însă şi o fosă septică betonată rămâne un vis pentru românii de la ţară. În acest sat din Buzău, gospodarii îşi fac calcule şi le dă cu minus. 

În lipsa posibilităţilor, oamenii îşi văd mai departe de treabă. Aşa că aruncă apa pe unde pot. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Ordonanţa de Guvern privind folosirea apei menajere a intrat în vigoare