Antena Meniu Search
x

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul este noul arhiepiscop al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

Începând de astăzi, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor are un nou arhiepiscop. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales în această funcţie pe Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul. Postul rămăsese vacant după moartea Arhiepiscopului Pimen, răpus de coronavirus.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 21.07.2020, 22:38

Vezi și
  • Preasfințitul Calinic Botoșăneanul îl înlocuiește pe Înalt Prea Sfințitul Pimen.
  • Înalt Prea Sfințitul Pimen a murit la 90 de ani, din cauza infecției cu noul coronavirus.

Astăzi, prin vot secret, Sfântul Sinod l-a ales pe Preasfințitul Calinic Botoșăneanul să ocupe funcția de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. În prezent, acesta era episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. 

De origine din Iași, acestuia nu îi este străină Suceava fiindcă a fost o perioadă la Mănăstirea Putna, iar apoi stareț la o alta mănăstire din județ. 

Pentru același post candida și Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. 

Vă reamintim că fostul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Înalt Prea Sfințitul Pimen, a murit în luna aprilie, la vârsta de 90 de ani, după ce, timp de câteva săptămâni, a luptat pe patul de spital cu infecția cu noul coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Preasfințitul Calinic Botoșăneanul este noul arhiepiscop al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților