Antena Meniu Search
x

Arhiepiscopul de Milano, in Romania

Cardinalul Angelo Scola, arhiepiscop de Milano si fost candidat la scaunului papal, viziteaza in aceste zile Romania. A sosit, aseara, cu un avion, pe aeroportul din Cluj-Napoca, iar astazi urmeaza sa primeasca titlul de "Doctor Honoris Causa" al Universitatii Babes-Bolyai.

Vezi și

Cardinalul Angelo Scola a sosit in Romania cu un avion de linie si a fost intampinat pe pista aeroportului din Cluj-Napoca de oficialii bisericii greco-catolice din Cluj.

Intr-o scurta conferinta de presa, tinuta in sala de protocol a aeroportului, arhiepiscopul a declarat ca se simte onorat de titlul pe care il va primi astazi, dar si despre rolul bisericii in Europa de astazi: „Daca consideram situatia europeana de astazi, cu toate diferentele care exista intre diferitele tari, intre vest si est, ne putem da seama ca marea provocare pentru Europa de astazi este reprezentata de natura plurala a societatii de astazi. Romania are o carte mare de jucat pentru europa. Pozitia geografica, istorica face evidenta natura acestei carti”.

Cardinalul s-a cazat intr-un hotel din Cluj-Napoca. I s-a pregatit o camera modesta, iar fostul candidat la scaunul papal nu a avut cereri speciale.

Angelo Scola a ajuns patriarh al Venetiei la 61 de ani si arhiepiscop de Milano la 69 de ani. A fost favorit in anii 2005 si 2013 la scaunul papal.

In aceasta dimineata, cardinalul va lua parte la celebrarea Sfintei Liturghii, la Biserica Sf. Mihail din Cluj Napoca. Va urma ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa in Aula Magna a Universitatii Babes-Bolyai si o vizita la viitoarea Catedrala Greco-Catolica a Martirilor si Marturisitorilor secolului XX, unde se va celebra si Rugaciunea de seara, Vespri in ritul ambrozian, in limba italiana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Arhiepiscopul de Milano, in Romania