Antena Meniu Search
x

Video Asistent medical acuzat că a pipăit trei mame, chiar de față cu copiii lor, în Timișoara

Caz incredibil într-un spital de copii din Timişoara. Un asistent medical este acuzat de trei mame că le-ar fi agresat sexual în timp ce erau internate cu copiii. Faptele s-ar fi petrecut în vara acestui an, iar poliţia a pornit o anchetă abia acum pentru că nimeni nu a depus plângere. Asta deşi reprezentanţii spitalului spun că bărbatul nu e la prima abatere. 

Iulia Dumitrașcu
de Iulia Dumitrașcu

la 10.12.2020, 20:18

Vezi și
  • Bărbatul le hărțuia pe mame chiar și după ce acestea părăseau spitalul
  • După ce acuzaţiile au ajuns în spaţiul public, poliţiştii s-au autosesizat

Cele trei femei au trăit un adevărat coşmar în perioada în care care au avut copiii internaţi în Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara. Toate povestesc că bărbatul le vorbea şi atingea indecent, uneori de faţă cu micuţii. Ba mai mult, ar fi intrat peste una dintre ele chiar în toaletă. Abuzurile însă nu se opreau aici. Asistentul le căuta în baza de date a spitalului şi le lua datele personale. Le hărţuia apoi chiar şi după ce acestea părăseau spitalul. 

Mihai Gafencu, purtător de cuvânt spital: E o problema reală și cunoscută de comisă de disciplină a spitalului, luată în atenția în repetate rânduri și tot în aceleași repetate rânduri luate decizii conform codului muncii de sancționare a acestui personaj.

Victimele au sesizat în vară conducerea spitalului iar bărbatul a fost sancţionat disciplinar - a fost retrogradat la funcţia de îngrijitor. Între timp însă a revenit pe funcţia de bază. Asta deşi are un lung istoric de violenţe şi comportament indecent. 

Mihai Gafencu, purtător de cuvânt spital: Este un comportament care ne-a fost adus la cunoștință pe reclamații scrise, începând cu anii 2014. Au mai fost și acte de violență care au dus la reclamații din partea colegelor lui, asistente.

Decizia de concediere, anulată din lipsa unor dovezi clare

Comisia de disciplină a spitalului a hotârât atunci concedierea acestuia. Dar în lipsa unor dovezi clare şi a unor plângeri la poliţie, decizia a fost anulată. Conducerea spitalului spune că nu poate face nimic în plus.

Mihai Gafencu, purtător de cuvânt spital: Ca părere personală, categoric mi se pare revoltător, dar această e legislația în România.

Am încercat să obţinem un punct de vedere de la asistentul medical. Nu a dorit însă să discute cu noi. Cel mai grav este faptul că poate oricând să își repete fapta. La băile din acest spital nu există încuietori, astfel încât mama, dacă vrea să meargă la baie, poate să recurgă la o singură metodă pentru a se proteja și anume să cheme o asistență sau infirmiera să păzească efectiv ușa.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După ce acuzaţiile au ajuns în spaţiul public, poliţiştii s-au sesizat din oficiu. Este însă nevoie de plângerile scrise ale femeilor ca ancheta să fie dusă la final.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Asistent medical acuzat că a pipăit trei mame, chiar de față cu copiii lor, în Timișoara