Meniu
Search
x

Opt asistente de la o maternitate din Timișoara, confirmate cu noul coronavirus

Maternitatea Odobescu din Timişoara a fost închisă, după ce o tânără mamă a fost depistată cu coronavirus imediat după ce a născut. Opt asistente ar fi luat virusul. Tânăra a fost transferată la Maternitatea Bega, unde a fost testat şi bebeluşul ei.

De Redactia Observator la 02.04.2020, 21:14
Vezi și
  • Opt asistente de la o maternitate din Timișoara, confirmate cu noul coronavirus
  • Maternitatea, în carantină după ce o tânără mamă a fost depistată cu coronavirus

Maternitatea Odobescu din Timişoara a fost închisă, după ce o tânără mamă a fost depistată cu coronavirus imediat după ce a născut. Opt asistente ar fi luat virusul. Tânăra a fost transferată la Maternitatea Bega, unde a fost testat şi bebeluşul ei. Rezultatul a venit în urmă cu puţin timp - este, din fericire, negativ. 

Cele două mame în vârstă de 16, respectiv 20 de ani, au fost transferate zilele trecute la Maternitatea Bega din Timişoara, dedicată îngrijirii gravidelor cu Covid-19. Tinerele au fost depistate pozitiv după naştere. Medicii au prelevat probe şi de la cei doi nou-născuţi. 

Marius Craina, șef Secție Obstetrică Ginecologică Maternitatea Bega: Nou-născuții sunt în normă ponderali, născuți la termen, a căror stare de sănătate a fost bună din momentul prezentării. Atât starea lor, cât și a mamelor e una fiziologică corespunzătoare perioadei prin care trec. Au fost consultate, investigate și urmărite în permanență de către colegii din neonatologie.

Deşi a venit din Franţa, tânăra mamă de 16 ani nu a născut într-un spital suport, ci în Maternitatea Odobescu, care ulterior a intrat în carantină. Decizia a fost luată după ce cadrele medicale care au ajutat-o la naştere au fost infectate. 

Asistentă Maternitatea Odobescu, Timișoara: Noi trebuia să plecăm acasă seara. Șefa gărzii a venit foarte disperată și a zis că a sunat direcțiunea că din acest moment spitalul e în carantină. Nimeni nu iese, nimeni nu intră. Au fost încuiate ușile, iar ușa centrală, de sticlă, care dă spre stradă, a fost blocată cu un scaun. Cheile în buzunarul portarului, nu am fost lăsate să ieșim.

Coronavirusul s-a propagat cu viteză în maternitate. Opt asistente au fost depistate pozitiv. Se mai aşteaptă rezultatele pentru încă 150 de teste. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Opt asistente de la o maternitate din Timișoara, confirmate cu noul coronavirus

Breaking News

Eurodeputat german: România e Vestul Sălbatic în mijlocul Europei. Cine se opune la intrarea în Schengen

Eurodeputat german: România e Vestul Sălbatic în mijlocul Europei. Cine se opune la intrarea în Schengen