Antena Meniu Search
x

N-a vrut să facă autpsia unei fetiţe fără 1.000 de lei şi acum a fost reţinut

Emil Alexiu, asistent autopsier la morga Spitalului Judeţean Constanţa, este acuzat de înşelăciune, după ce a luat bani de la rudele morţilor ca să facă expertize plătite deja de Ministerul de Interne.

Vezi și

Emil Alexiu, asistent autopsier la morga Spitalului Judeţean Constanţa, este acuzat de înşelăciune, după ce a luat bani de la rudele morţilor ca să facă expertize plătite deja de Ministerul de Interne.

Când a aflat că are probleme cu legea, asistentul ar fi oferit el, bani. În urmă cu puţin timp, Alexiu a primit arest la domiciliu.

-Dar pentru ce v-a cerut acei bani?

-Ca să facă autopsie.

Pe acelaşi subiect

-S-a prezentat acest domn cum îl cheamă?

-Emil... Emil...dar nu mai ştiu numele. 

Emil Alexiu, autopsier la Serviciului judeţean de medicină legală Constanţa, a ajuns de astăzi pe mâna anchetatorilor. El este cel care i-a cerut 1.000 de lei unei mame îndoliate, a cărei fetiţă a murit pe neaşteptate.

-Fetiţa se juca la etajul 5 al acestei bloc aflat în construcţie, a căzut în interior, iar impactul cu solul i-a fost fatal. Trupul neînsufleţit a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei.

Dar, ca să îi facă expertiza legală, asistentul a vrut bani.

-"Doamnă"... zice..."Astăzi e zi liberă şi nu pot veni. Dacă puteţi veni dumneavoastră"... Zic: domne, eu nu pot să ajung pentru că domnii mi-au zis să nu plec, eu n-am bani... Zice: "Te costă 10 milioane!"...Şi i-am zis: păi de unde să vă dau, că eu sunt un om amărât şi nu am bani... Şi mi-a închis telefonul.

Deşi ştia că valoarea examenului este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, şi avea la telefon o mamă îndurerată, Emil Alexiu a insistat. Apoi a văzut ştirea la televizor. Ar fi mers la priveghi, la casa femeii, ca să-i facă scandal că a... minţit. Dar pe numele lui poliţiştii mai primiseră şi alte reclamaţii. 

-Erau contactaţi de respectivul făptuitor şi li se solicita diferite sume de bani. În două cazuri ar fi fost plătite sume de bani. 

-Autopsierul a pretins şi a şi primit 500 de lei şi 1.200 de lei de la alţi aparţinători. Când a fost luat la întrebări de poliţişti, asistentul ar fi încercat să o convingă pe mama căreia îi ceruse 1.000 de lei să-şi retragă plângerea. 

-Că-i dă bani, că-i dă nu ştiu ce maşină...

Ar fi încercat inclusiv intimidarea, spunându-i femeii că o va târâ prin tribunale şi îi va cere despăgubiri.  

-Să se facă dreptate, să nu mai facă măgării. Cum am înşelat pe unul şi pe altul, de acum să fie învăţare de minte.

Deocamdată, Emil Alexiu nu mai lucrează la morgă. Iar la spitalul judeţean încă este anchetă.

-Noi l-am retras pentru 60 de zile din serviciul de medicină legală, ca să nu mai existe suspiciuni.

Alexiu a fost reţinut şi este acuzat de înşelăciune şi tentativă de înşelăciune. Dacă va fi găsi vinovat, riscă să ajungă după gratii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » N-a vrut să facă autpsia unei fetiţe fără 1.000 de lei şi acum a fost reţinut