Antena Meniu Search
x

Atenţie, la poliţele RCA cumpărate de pe internet!

Avertismentul este dat de supraveghetorul pieţei, după ce a verificat intermediarii care vând asigurările auto obligatorii.

Vezi și

 Atenţie la poliţele RCA cumpărate de pe internet. Avertismentul este dat de supraveghetorul pieţei, după ce a verificat intermediarii care vând asigurările auto obligatorii. Studiul a arătat că preţul aceluiaşi tip de poliţă RCA, emisă de acelaşi asigurator, diferă în funcţie de site. Iar, uneori, este şi dublu.

Studiul realizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară în luna noiembrie arată că, din 25 de poliţe RCA vândute pe internet, doar una are preţul corect.

În cazul celor mai multe poliţele vândute pe internet nu se ţine cont de sistemul bonus malus, care presupune calcularea preţului în funcţie istoricul şoferului. Toate poliţele sunt încadrate automat la categoria B0, cea folosită pentru situaţiile în care un şofer încheie asigurarea pentru o maşină nouă.

În prezent, vinderea poliţelor RCA online nu este reglementată. Abia din luna ianuarie 2016 vor fi implementate normele de reglementare pentru sistemele de plăţi electronice. Până atunci, şoferii pot să compare preţurile de pe mai multe site-uri înainte să încheie poliţa RCA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Atenţie, la poliţele RCA cumpărate de pe internet!