Antena Meniu Search
x

Video Atracții turistice celebre în lume care pot fi vizitate virtual

Până la redeschiderea totală a graniţelor, vă invităm într-un tur virtual al celor mai spectaculoase clădiri din lume. Jurnaliştii de la The Guardian au realizat clasamentul în care au inclus palate celebre, de la Versailles, până la Bran. Greta Gavrilă ne ghidează în această călătorie din realitatea virtuală. 

de Greta Gavrilă

la 22.03.2021, 14:00

Vezi și

Înainte de pandemie, Palatul Versailles din Franţa era unul dintre cele mai vizitate muzee din lume. Însă primeşte turişti în mod virtual şi acum. Cu ajutorul unei aplicaţii, oricine poate vizita Camera Oglinzilor, sălile de bal, dormitorul regelui şi chiar grădinile regale. Iar la început un ghid va oferi şi o scurtă prezentare. 

Tur gratuit în jurul lumii

În Spania, Casa Battlo oferă un tur gratuit al clădirii uşor accesibil pe site-ul cu acelaşi nume. Acolo pot fi văzute în detaliu toate încăperile, mansarda şi terasa Casei, a cărei arhitectură a fost proiectată de celebrul Antoni Gaudi, în 1904. 

La numai câteva sute de kilometri de România, se află Castelul Ravadinovo, de pe litoralul Mării Negre. Prin clădirea ruptă parcă din basme, arhitectul a adus la viaţă castelul pe care el şi-l imagina în copilărie. Acum poate fi vizitat la 360 de grade pe internet, inclusiv în interior. Un spaţiu care a fost catalogat, însă, drept kitschos de către jurnaliştii britanici. 

Cu un design futurist, Turnul Dominion din Moscova a fost realizat în 2015. Iniţial gândit ca o clădire de afaceri, imobilul a captat şi atenţia publicului datorită arhitecturii sale. Lista continuă cu clădiri spectaculoase din toată lumea precum Moscheea Sultanului Barquq din Egipt şi palatele regale din Jaipur, India. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Atracții turistice celebre în lume care pot fi vizitate virtual