Antena Meniu Search
x

Au apărut primele zăpezi ale sezonului pe Transalpina

S-a lăsat frigul în mai toată ţara, iar la munte avem deja parte de ninsori. La Vârful Omu zăpada a adus zâmbetul pe buzele turiştilor.

de Redactia Observator

la 30.09.2020, 11:14

Vezi și
  • Drumarii au început pregătirile.
  • Au fost verificate parazăpezile și sunt montate indicatoare noi.

A nins şi pe Transalpina, unde drumarii şi-au pregătit utilajele. Drumul nu se închide încă, însă ciobanii din zonă îşi mână deja turmele la vale şi spun că anul acesta iarna vine mai devreme.

Turiştii aflaţi la peste 2.000 de metri altitudine s-au putut bucura de un adevărat peisaj de iarnă. Pe Vârful Omu, prima zăpadă a căzut pe Platoul Bucegilor. 

La fel a fost şi pe Transalpina, unde s-au arătat primele semne că iarna e aproape: turmele de oi au ocupat şoseaua, pe drumul spre casă. Ciobanii încep se retragă din munți de teamă că ar putea rămâne blocați în zăpadă. 

Marcel Romică, cioban: Anul trecut, a nins mai târziu. Anul acesta, vine mai din vreme zăpada.

Reporter: Cât mai stați cu oile la munte?

Marcel Romică, cioban: Să vedem, în funcție de anotimp. Dacă ninge, nu avem decât să coborâm, că nu mai putem coborî decât cu șenilata. Oile nu pot înota decât în zăpada cât e cizma.

Mai jos, în stațiunea montană Rânca, drumarii au început pregătirile. Au fost verificate parazăpezile și sunt montate indicatoare noi, care să facă față viscolului cu care oamenii locului sau obișnuit de ani buni.

Primele utilaje pentru deszăpezire au fost aduse în stațiunea Rânca. Au intervenit deja pe Transalpina, la peste 2.000 de metri altitudine unde a căzut prima ninsoare.

Fiind un drum montan, spectaculoasa șosea se va închide în perioada iernii, însă turiştii se vor mai putea bucura pentru o perioadă de Transalpina. Anul trecut, drumul din Parâng s-a închis la finalul lunii octombrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Au apărut primele zăpezi ale sezonului pe Transalpina