Antena Meniu Search
x

Galerie foto Au înflorit cireşii de pe malul râului Bega, un loc ideal pentru a surprinde spectacolul naturii într-o fotografie

Până la vacanta, să ştiţi că merită să vă luaţi chiar şi un weekend liber doar ca să profitaţi de un peisaj cu care nu vă puteţi întâlni prea des. Pentru asta, mergeţi la Timişoara, direct pe malul râului Bega, acolo unde nu au înnebunit salcâmii, ci au înflorit cireşii.

de Redactia Observator

la 31.03.2022, 14:10

Vezi și

Iulia Pop, reporter Observator: Mă scuzaţi, dar nu mai este neapărat la modă să îţi face poze cu telefonul personal. Acum, se poartă fotograful profesionist care vine să-ţi imortalizeze o şedinţă foto în natură, îmtr-un spaţiu absolut roz. Suntem pe aleea de pe malul răului Bega şi care se tranformă în fiecare an într-un colţ de rai care merită într-un mod profesionist. Sunt arborii care sunt îngrijiţi în permanenţă iar crengile ajung să se întrepătrundă şi ajung să formeze o boltă din mii de flori roz cu inserţii albe. Seamănă foarte mult cu cireşii deja celebrii din parcurile din Washington sau chiar din Japonia, dar sunt o specie pur românească şi să vedeţi spectacolr şi peste câteva zile când pe malul Begăi înfloresc magnoliile. 

Aleea de pe malul râului Bega, aflată chiar în spatele Catedralei Mitropolitane din Timişoara, se transformă într-un colţ de rai, an de an, la începutul primăverii. Oricine trece pe aici face popas pentru a surprinde spectacolul naturii într-o fotografie.

Arborii sunt îngrijiţi în permanenţă astfel încât formează, de-o parte şi de alta, o arcadă colorată din crengile care par că se îmbrăţişează. Denumit şi Tunelul Iubirii, locul împodobit de miile de flori roz cu mici inserţii albe pare fără sfârşit.

Conf. Dr. Daniela Poșta, specialist: ”Este o varietate altoită pe corcoduşul nostru. O specie decorativă atât prin flori, după aceea, după ce trec florile prin frunze şi prin fructe. Fructele sunt comestibile, au un gust dulce acrişor. În momentul în care cad florile, este cea ploaie de petale minunată”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Au înflorit cireşii de pe malul râului Bega, un loc ideal pentru a surprinde spectacolul naturii într-o fotografie