Antena Meniu Search
x

Autorii dublului asasinat din Dâmboviţa sunt de negăsit, dar anchetatorii au date noi despre arma crimelor! Cercul suspecţilor a fost restrâns

Autorii dublului asasinat din Dâmboviţa sunt încă în libertate. Dar ancheta avansează.

Vezi și

Autorii dublului asasinat din Dâmboviţa sunt încă în libertate. Dar ancheta avansează. Surse judiciare au declarat pentru reporterii Observator că, potrivit necropsiilor, arma şi muniţia cu care s-a tras sunt confecţionate artizanal, iar calibrul este unul extrem de rar. Cercul de suspecţi se restrânge în acest caz. Însă arma crimei e mai greu de identificat. Alicele nu au serii, nici tuburile din care sunt trase. La audieri, până acum, au fost câteva sute de persoane care au permis de portarmă.

Zeci de deţinători de arme au fost şi astăzi la audieri, în Dâmboviţa. 

- Am de mult timp arme. Am mai multe arme. 

Pentru toate armele are permis. Unul care se obţine foarte greu la noi. România nu este o ţară a traficului de arme. Legea ce reglementează regimul armelor şi muniţiilor în România este o lege restrictivă. 

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, armele de contrabandă sau artizanale există şi pe piaţa din România. În special la braconieri. Numai în ultimii doi ani au fost confiscate de poliţişti peste cinci mii de arme deţinute ilegal. 

Armele de vânătoare cu alice folosesc muniţie diferită, dar asta doar dacă ne referim la calibrul şi nu la interiorul cartuşului. Spre exemplu, o astfel de armă, foloseşte cel mai mare calibru, 12, exact cel pe care îl am eu în mână, dar, în momentul în care se trage cu o astfel de armă este foarte greu de identificat dat fiind faptul că interiorul cartuşelor, deşi sunt diferite, este aproape identic, iar aceste biluţe, mai exact alicele, nu au serie.

Dacă muniţia este legală şi nu confecţionată artizanal, toate alicele din tub trebuie să fie identice. În cazul nostru, în urma necropisiilor, medicii legişti au identificat mai multe dimensiuni de alice trase din acelaşi tub. Ceea ce duce la concluzia că atât arma, cât şi muniţia sunt artizanale. Aspect ce restrânge cercul de suspecţi. Anchetatorii au ajuns şi la concluzia că, în acest caz, ar fi fost vorba despre un conflict spontan şi nu despre o execuţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Autorii dublului asasinat din Dâmboviţa sunt de negăsit, dar anchetatorii au date noi despre arma crimelor! Cercul suspecţilor a fost restrâns