Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile promit tramvaie noi în slujba ieşenilor. Doar două au ieșit până acum pe străzi, spre mirarea celor care nu au întârziat să le pozeze

După aproape jumătate de secol de aşteptare, oraşul Iași are tramvaie noi. Deocamdată doar două au ieșit pe străzi, în slujba călătorilor, dar autorităţile promit că până la sfârşitul anului vor apărea alte 14 noi tramvaie pe liniile din oraş. Mirarea a fost atât de mare în rândul oamenilor, încât aceştia au pozat noile mijloace de transport în comun şi au postat imagini pe reţelele sociale.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 10.09.2021, 09:20

Vezi și

Tramvaiele noi, mult discutate și lăudate au ajuns ieri, în sfârșit, în slujba ieşenilor.

''Bine, bine, foarte bine, de s-ar și menține așa sa se păstreze. Intrăm și noi in rând cu lumea.''

Pentru aprecierea lor la adevărata valoare, evenimentul a debutat cu un traseu al tramvaielor de epocă. În urma lor, noile mijloace de transport în comun îşi făceau intrarea în trafic. 

Mihai Chirica: Face parte dintr-un program mai larg de modernizare a transportului public şi venim şi cu echipamente moderne.

Pe acelaşi subiect

E.S. Maciej Lang, ambasadorului Poloniei în România: Eu sper că noile tramvaie se vor încadra în peisajul oraşului şi vor fi un simbol al Iaşiului.

Noile tramvaie au o capacitate mai mare

Lansarea noilor tramvaie se face și după ce testele au fost finalizate și stațiile modificate. În vechile tramvaie, puteau intra cel mult 150 de persoane în picioare şi pe scaune. În acestea, însă, capacitatea este şi de 250 de persoane.

Oana Spătaru, vatman: Incomparabil cu ceea ce am condus până acum. Nu am crezut că voi ajunge să conduc un tramvai nou. Confort şi siguranţă pentru călători şi pentru noi ca vatmani.

Ieşenii, însă, văd partea goală a paharului.

''Credeţi că ajung astea 16 câte au luat acum?

Nu ştiu...Nu, nu, nu, mai trebuie suplimentar.''

Noile tramvaie nu costă degeaba două milioane de euro bucata! Sunt dotate cu aer condiționat, wifi, GPS și multe alte funcții. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Autorităţile promit tramvaie noi în slujba ieşenilor. Doar două au ieșit până acum pe străzi, spre mirarea celor care nu au întârziat să le pozeze