Antena Meniu Search
x

Punga de plastic va deveni istorie! Ministerul Mediului ia măsuri urgente pentru a scăpa de deşeuri

Punga din plastic, oferită la casa de marcat, va dispărea de pe piaţa românească. E măsura de urgenţă a Ministerului Mediului, pentru a reduce deşeurile.

Vezi și

Punga din plastic, oferită la casa de marcat, va dispărea de pe piaţa românească. E măsura de urgenţă a Ministerului Mediului, pentru a reduce deşeurile. Asta după ce nici ecotaxa nu s-a dovedit a fi eficientă.

Punga de plastic este prietena românului şi nelipsită din dulapurile noastre. O folosim cu atât mai mult atunci când mergem la piaţă. În medie, însă, un singur producător le oferă clienţilor, pe zi, în jur de 300-400 astfel de pungi.

La final de lună, un vânzător cheltuieşte chiar şi 1,000 de lei doar pentru aceste pungi oferite gratuit. 

Pungile de plastic se descopun în aproximativ 70 de ani. Chiar şi aşa, românul le colecţionează de ani de zile. Nici măcar ecotaxa nu l-a convins să renunţe la obicei. 

Pe acelaşi subiect

Mai mult, România nu s-a supus nici directivei europene prin care trebuia să scadă consumul de pungi de plastic cu mâner. 

Aşa că autorităţile au luat altă decizie: vor ca din 2019 să dispară de pe piaţă. 

Acum, legea este în Parlament. Dacă va fi votată, ar putea intra în vigoare de anul viitor. Iar vânzătorii, producătorii sau comercianţii au la dispoziţie încă aproape un an de zile să se supună noilor modificări. În caz contar, amenzile sunt între 15-25 de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Punga de plastic va deveni istorie! Ministerul Mediului ia măsuri urgente pentru a scăpa de deşeuri