Antena Meniu Search
x

Surpriză pe ordinea de zi, la Guvern! Proiect de lege pentru INTERZICEREA pe piaţa românească a tuturor pungilor de transport din plastic

Potrivit proiectului, se interzic atât introducerea pe piața națională, cât și comercializarea tuturor pungilor de transport din plastic subțire.

Surpriză pe ordinea de zi, la Guvern! Proiect de lege pentru INTERZICEREA pe piaţa românească a tuturor pungilor de transport din plastic

Guvernului României are astăzi pe ordinea de zi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje, care, dacă va trece, va produce schimbări majore.

Potrivit proiectului, se interzic atât introducerea pe piața națională, cât și comercializarea tuturor pungilor de transport din plastic subțire (sub 50 de microni) și foarte subțire (sub 15 microni) cu mâner.

Astfel, începând cu data de 1 iulie 2018, se interzice introducerea pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner, iar de la 1 ianuarie 2019 se interzice comercializarea pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner. Interdicția vizează exclusiv pungile de transport din plastic cu mâner, nu și cele fără mâner.

Proiectul de act normativ transpune prevederile Directivei 2015/720/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 29 aprilie 2015 de modificare a Directivei 94/62/CE în ceea ce privește reducerea consumului de pungi de transport din plastic subțire publicatã în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L nr. 115/11 din 6.5.2015.

"Precizăm că, și în România, nivelul actual al consumului de pungi de transport din plastic creează cantități ridicate de deșeuri, care conduc la poluarea mediului și agravează problema deșeurilor abandonate inclusiv în corpurile de apă, amenințând biodiversitatea ecosistemelor acvatice", se arată în proiect.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Surpriză pe ordinea de zi, la Guvern! Proiect de lege pentru INTERZICEREA pe piaţa românească a tuturor pungilor de transport din plastic