Antena Meniu Search
x

Autoritățile au inaugurat 18 kilometri de autostradă, lotul Iernut-Chețani

A devenit deja o tradiţie. Lucrările de infrastructură sunt inaugurate înainte de alegeri. Pas cu pas sau metru cu metru. Astăzi au fost daţi în folosinţă încă 18 kilometri de autostradă. În total, de la începutul anului, reţeaua naţională de autostrăzi a crescut cu aproape 25 de kilometri. 

de Redactia Observator

la 18.09.2020, 22:04

Vezi și
  • Segmentul de autostradă dintre Iernut și Chețani a costat în jur de 100 de milioane de euro.

Lotul Iernut-Cheţani face parte din Tronsonul Târgu Mureş-Gilău al Autostrăzii Transilvania. Un tronson de 103,5 kilometri. Lucrările au început în 2004 şi acum tot mai rămân în stadiu de şantier peste 20 de kilometri. 

Ludovic Orban, premierul României: Mă bucur să văd că această autostradă, tronson cu tronson, prinde viaţă. În curând, cei din Târgu Mureş vor ajunge la Borş pe autostradă.

Despre finalizarea celor 438 de kilometri dintre Bucureşti şi Borş încă nici nu poate fi vorba. Tronsonul Braşov-Târgu Mureş a fost tras pe dreapta, iar cel mai aşteptat, Ploieşti-Braşov, ar trebui să intre în lucru peste patru ani. Ar urma să fie gata în 2029. 

Klaus Iohannis, președintele României: Trebuie să lucrăm mai repede, trebuie să ne ținem de termene și trebuie să avansăm mult, mult mai repede cu lucrările de infrastructură.

După modelul devenit deja marcă înregistrată, lotul inaugurat astăzi se termină într-un sens giratoriu, de unde şoferii revin pe vechiul drum naţional. Şi nici ceremonia nu a fost fără cusur. Microfonul a luat-o pe arătură. 

Cei 18 kilometri ai lotului Iernut-Cheţani au costat ceva mai mult de 100 de milioane de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Autoritățile au inaugurat 18 kilometri de autostradă, lotul Iernut-Chețani