Antena Meniu Search
x

Autostrada Soarelui va deveni "inteligentă", promit autoritățile

Autostradă nemțească în România. Nu este o glumă, ci o promisiune a șefilor companiei de drumuri care vor să transforme Autostrada Soarelui într-o șosea inteligentă. Peste un an, drumul către mare va fi presărat cu senzori, marcaje inteligente și un radio al autostrăzii.

de Redactia Observator

la 05.05.2020, 23:28

Vezi și
  • Autoritățile vor să transforme Autostrada Soarelui într-una inteligentă
  • Proiectul ar urma să coste milioane de euro

Garduri de protecţie rupte ori inexistente, indicatoare şi marcaje lipsă şi cratere la aproape fiecare kilometru. Este peisajul Autostrăzii Bucureşti-Constanţa. În fiecară vară, drumul spre mare a fost mai degrabă un coşmar.

Şefii din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ne asigură însă că totul va fi doar o amintire urâtă. Şi ne promit că, într-un an, şoseaua de mare viteză va fi modernizată în aşa fel încât nu o sa mai facem diferenţa dintre o autostradă românească şi una. nemţească.

Marian Barbier- director adjunct CNAIR - Vrem să indentificăm posibilităţile ca şi autostrăzile de la noi să fie în rândul lumii. Adică o autostradă din Germania, Spania, Belgia sau alte ţări occidentale trebuie să fie similară cu ceea ce este în România.

Cum începe marea transformare? În primul rând, pe asfalt ar urma să fie trasate săgeţi din 100 în 100 de metri. Este distanţa pe care ar trebui să o păstrăm faţă de celelalte maşini.

Proiectul "Autostrada Inteligenta" nu se opreşte aici. În drumul spre mare, şoseaua va ţine şi locul meteorologului de serviciu, speră reprezentanţii CNAIR.

Proiectul ar urma să fie extins în toată ţara.l

Visul companiei de drumuri va costa milioane de euro, iar banii vor veni fie din bugetul statului, fie de la Banca Europeană de Investiţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Autostrada Soarelui va deveni "inteligentă", promit autoritățile