Antena Meniu Search
x

Video "Avem 500 de invitaţi". Nuntă restrânsă sau petrecere uriaşă: ce preferă mirii în 2023

Era nunţilor cu sute de invitaţi, organizate în clasicele ballroom-uri a apus. Acum, mirii îşi doresc să petreacă într-un cadru cât mai intim, alături de cel mult 100 de invitaţi. Sunt la mare căutare nunţile de tip experienţă, organizate pe plajă, în pădure sau într-o livadă. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 27.01.2023, 22:31

Vezi și

Nunţile anului 2023 par să spargă tiparele cu care suntem obişnuiţi. Mirii îşi doresc evenimente mult mai intime şi experienţe personalizate. Pe scurt, o nuntă care să nu semene cu toate celelalte. Întrebaţi câţi invitaţi o să aibă, unii miri răspund: "Foarte puţini, dar de bază. În jur de 60-70 de persoane". Alţii spun "120, cel puţin, că aşa ne-a impus localul".

Nunţi la modă în 2023

"2023 este despre nunţile nonconformiste. De fapt, despre nunţile lor, pe care să şi le facă aşa cum vor ei, fără prea multe influenţe de la mama, de la tata. Vor doar să se simtă bine şi speciali în cea mai importantă zi din viaţa lor", spune Dora Pătraşcu, organizator târg de nunţi.

Nunţile cu sute de invitaţi nu au dispărut complet totuşi. "Noi avem cam 500 de invitaţi. Am moştenit o parte din ei, sincer să fiu, restul sunt prieteni, cunoscuţi", spune un cuplu. 

Pe acelaşi subiect

Nuntă tradiţională românească

Indiferent de modă şi de timpuri, nunta în stilul pur românesc rămâne în topul preferinţelor. Straiele tradiţionale pe care le îmbracă mirii şi obiceiurile de altădată stau la loc de cinste. "Este alaiul de nuntă, pregătitul miresei, totul este cu ritual. Aceste ritualuri străvechi pe care vreau să le aduc în contemporan. Iar locul în care se defăşoară nunta poate fi începând de la cort, până la o locaţie amenajată în stil tradiţional", a explicat Constantina Filip, organizator evenimente.  

Cât costă o nuntă în străinătate

La fel de tentante sunt nunţile în străinătate. Chiar dacă pe mulţi îi sperie ideea din cauza costurilor, organizatorii spun că un astfel de eveniment poate costa cât unul din România. "Exemplul Greciei: locaţia este în Grecia, o livadă de măslini, pe malul mării Egee, cu vedere către muntele Athos. Pornim de la bugetul de închiriere a locaţiei, care e de 5.000 de euro, la care se mai adaugă servicii opţionale", spune Ramona Luncaşu, manager de marketing.

2022 a fost un an al recordurilor. Au fost organizate peste 120.000 de nunţi, faţă de aproximativ 100.000, în 2019, înainte de pandemie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » "Avem 500 de invitaţi". Nuntă restrânsă sau petrecere uriaşă: ce preferă mirii în 2023