Antena Meniu Search
x

Avizul ISU, la un click distanță! APLICAŢIE MINUNE, dezvoltată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă

Avizele de securitate la incendii sau autorizațiile de protecție civilă vor putea fi obținute mai ușor, după ce Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a lansat o aplicație oferă toate informațiile necesare obținerii acestor documente.

În susţinerea debirocratizării şi pentru facilitatea comunicării informaţiilor de interes pentru populaţie, cei de la IGSU au identificat soluţii pentru proiectarea unei aplicaţii informatice, sub forma unui ghid, uşor de accesat şi de utilizat, ce furnizează rapid răspunsuri legate de condiţiile de avizare – autorizare şi stabileşte documentaţia necesară pentru obţinerea acestor acte administrative.

Ghidul poate fi accesat aici: www.ijsunt.ro/ghid/

”Astfel, cu ajutorul acestui ghid, proprietarii sau beneficiarii construcțiilor sau amenajărilor (în cazul avizului sau autorizației de securitate la incendiu) sau cei care dețin sau administrează adăposturi de protecție civilă sau puncte de comandă (în cazul avizului sau autorizației de protecție civilă) au posibilitatea de a verifica dacă acestea se încadrează în categoriile de construcții care se supun acestor procese de avizare – autorizare”, arată cei de la IGSU.

Totodată, aplicaţia oferă informaţii legate de documentaţia ce trebuie depusă în vederea emiterii, de către inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi cel al Bucureşti – Ilfov, a acestor acte administrative.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, această aplicaţie conţine un link prin intermediul căruia poate fi accesată lista verificatorilor de proiecte şi a experţilor tehnici atestaţi în domeniul situaţiilor de urgenţă de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Reamintim că termenul de obținere a autorizației de securitate la incendiu a fost prelungi anul trecut până cel târziu la 30 iunie 2017.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Avizul ISU, la un click distanță! APLICAŢIE MINUNE, dezvoltată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă